Ny entré ger säkrare infart och bättre campingupplevelse

Publicerad:

Tydliga markeringar i gatan, breddad infart med nya parkeringsfickor och säkrare bom. Idag påbörjar Trelleborgs kommun asfaltläggningen av nya infarten till Trelleborg Strand camping vid Dalabadet. Om tre veckor är entrén till campingplatsen och Dalabadet både säkrare och mer välkomnande.

Entrén till Trelleborg Strand camping från ovan. De rödmarkerade husbilsplatserna ersätts med en breddad infart med plats för tillfällig fordonsparkering i samband med incheckning på campingen.

Fotograf: Trelleborgs kommun

Infarten till campingen i östra Trelleborg har länge varit en flaskhals för husvagnsekipage och husbilar, med trafikstockningar och åtföljande risker för tillbud. Inför årets högsäsong breddar Trelleborgs kommun infarten och förser också platsen framför campingens receptions- och butiksbyggnad med tydliga fickor för tillfällig parkering. På så sätt ska köer och felparkeringar försvinna.

Problem med köbildning åtgärdas

– Under högsäsong har det varit återkommande problem med köbildning vid infarten till campingen, säger kommunens projektledare Ylber Zeqiri. Nu åtgärdar vi detta. Eftersom ytan framför receptionen är begränsad har det inte funnits någon plats att parkera för gäster när de ska betala och checka in, så besökare har parkerat i infarten eller uppe på Dalköpinge strandväg där det dessutom kan innebära en trafikfara.

Mellan fyra och sex husbilsplatser närmast väster om infarten tas i bruk för den nya parkeringen. Den gamla bommen tas bort och en ny, säkrare bom installeras några meter längre söderut, mot havet.

– De gäster som redan bor på campingen och har biljett till bommen kan köra rakt fram och in på campingen utan hinder, och gästerna som ska checka in får möjlighet att ställa bilen vid sidan av infarten när de ska checka in och kvittera ut sin biljett.

Klart senast 15 maj

– Även in- och utfarten till campingen kommer att bli tydligare och mer trafiksäker genom att vi målar nya linjer i gatan. Idag är det lätt att köra fel, speciellt om man kommer körande på Dalköpinge strandväg från öster och ska svänga vänster in på campingen.

Nyanläggningen utförs av Skanskas underentreprenör. Asfaltläggningen som påbörjas under onsdagen omfattar ungefär 600 kvadratmeter. Ny och tydligare skyltning kommer också att guida besökare till campingen. Hela arbetet beräknas klart senast 15 maj.

– Än är det inget stort besökstryck på campingen så projektet ligger bra i tid. Vi minskar trafikriskerna och lyfter området och Trelleborg inför turistsäsongen.

Kategorier