Ny ekonomidirektör till Trelleborgs kommun

Publicerad:

Rekryteringen av ekonomidirektör för Trelleborgs kommun är nu klar. Den 27 november tillträder Henrik Weimarsson sin nya tjänst. Henrik kommer närmast från Lunds kommun där han varit ekonomidirektör de senaste tio åren.

Henrik Weimarsson tillträder tjänsten som ekonomidirektör och biträdande kommundirektör den 27 november.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Jag ser fram emot att sätta mig in i Trelleborgs vision och bidra till den spännande utvecklingsresan som är igång i kommunen. Här finns en ambitiös organisation med nytänkande kring hur man tar sig an utmaningar och förverkligar visioner – den är jag gärna en del av.

Henrik Weimarsson har en lång och gedigen erfarenhet av ekonomi och har, utöver sina tio år i Lunds kommun, även jobbat på bland annat Malmö stad, Malmö universitet och Lernia.

– Mina formella kunskaper inom ekonomi tillsammans med erfarenhet av arbete på både verksamhetsnära och koncernövergripande nivå hoppas jag ska komma till nytta för invånare, medarbetare och förtroendevalda i Trelleborgs kommun, säger Henrik Weimarsson.

Henrik Weimarsson tar över tjänsten som ekonomidirektör och biträdande kommundirektör efter Bo Carlbark, som kliver av tjänsten av personliga skäl, men blir kvar i en annan roll inom kommunledningsförvaltningen.

– Jag hälsar Henrik varmt välkommen och är glad över att vi lyckats rekrytera en så erfaren ekonomidirektör med intresse för hela kommunkoncernen och våra stora utvecklingsprojekt i Trelleborg, säger kommundirektör Gisela Öst.