Ny budget beslutas i kommunfullmäktige

Publicerad:

På måndag är det dags för kommunfullmäktige att besluta om budgeten för kommande år. Sammanträdet inleds redan klockan 9.00 den här gången. Som vanligt går det att följa debatten och besluten i direktsänd webb-tv.

– 2022 har varit fullt av utmaningar och utsikterna mot båda 2023 och 2024 ser bitvis mörka ut när vi tittar oss omkring i vår omvärld. Sverige har inte haft högre inflation på över 30 år och stora delar av både Europa och världen ger signaler om dystrare ekonomiska tider. I ljuset av detta är jag otroligt stolt och nöjd över att Trelleborgs kommun i dag har det näst högsta betyget i kreditvärdighet. Därmed står vi mycket starka att möta den tid som kommer, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist.

Alla måste hjälpas åt

Utgångspunkten i budgeten som presenteras av styret är att kommunens resultat minst ska uppgå till 225 miljoner kronor per treårscykel, men just för 2023 sätts målet till 0. I budgeten ligger skattesatsen på samma nivå som för 2022.

– Som ny kommundirektör ser jag med tillförsikt fram emot kommande budgetår. Vår kommun präglas av ett imponerande utvecklings- och förändringsarbete. Jag känner stolthet och stor inspiration att nu få bli en del av denna spännande resa. Samtidigt vill jag understryka den ytterst allvarliga ekonomiska situation som kommunen står inför. Prisutvecklingen inom energiområdet är bara ett område där vi nu alla måste hjälpas åt, säger kommundirektör Gisela Öst.

Mer information

Följ budgetdebatten och alla beslut direkt i webb-tv

Hela dagordningen för kommunfullmäktiges sammanträde den 21 november