Nu ska världens största väggmålning ta form

Publicerad:

Efter insamling av material och historier, workshops och intervjuer på stan är det nu dags för alla trelleborgare att tillsammans måla världens största väggmålning på före detta Dux-lokalen vid Strandridaregatan. Anmälan är öppen och från och med fredag 11 juni startar skapandet.

Under workshopsen fick ungdomarna bland annat testa att skapa konst med hjälp av en kontorsstol.

Fotograf: Rikard Johansson

Alla är välkomna att delta, oavsett ålder och tidigare erfarenhet av väggmålning. Konstnärer finns på plats för att vägleda och stötta. Jätteväggen vill slå världsrekord och därför behöver så många som möjligt vara med och måla. Den 11 juni startar målningen av Jätteväggen och den 23 juni är det invigning.

För att säkerställa att målningen sker på ett smittsäkert sätt kommer alla som deltar att delas in i grupper om åtta personer. Föranmäl dig gärna via nätet, eller kom på en drop in-plats. Kom själv, ta med dig kompisar, familjen, kollegorna eller lagkompisarna. Oömma kläder är önskvärt.

Längs med väggen och intill havet kan du även vara med i World’s greatest collective mural – ett medverkande projekt. Kom och skapa omedelbar kreativitet, inspiration och en oförglömlig upplevelse som till exempel ett cykelkök, musikproduktion, dans, knasiga tävlingar, picknick, teater, fotbolls-tricks, utställning och framträdanden. Tillsammans skapar vi världens bästa kollektiva projekt!

Bakgrund

Projektet Jätteväggen startade i våras med att föreningen Streetcorner drog igång workshops, samarbete med olika lokala föreningar och kommunens fritidsgårdar. Ungdomar har fått visionera och fantisera fritt om sitt framtida Trelleborg. En lång önskelista har formats: bra häng, kreativa utrymmen, bästa mötesplatserna, mix av konst och idrott, festivaler och mycket mer.

Utifrån det arbetet har konstnärer från Streetcorner, med input av personal på Trelleborgs Museum, skapat motivet till muralmålningen. Från och med fredag 11 juni är det alltså dags att påbörja arbetet med att få upp motivet på väggen.

Det är före detta Dux lokal vid Strandridaregatan som ska utsmyckas. Här har kommunen nyligen gjort iordning ytor för ställplatser för husbilar i väntan på framtida stadsutveckling i form av den nya stadsdelen Västra Sjöstaden. Eftersom det kommer att dröja innan ny bebyggelse är på plats vill Streetcorner ta chansen att skapa en mötesplats för alla – med utgångspunkt i väggmålningen.

Jätteväggen – world’s greatest collective mural

Jätteväggen på Instagram

Jätteväggen på Facebook