Lyckad stämmodag för kommunens bolag

Publicerad:

För tredje året i rad höll de åtta bolagen inom Trelleborgs rådhuskoncern under torsdagseftermiddagen en gemensam årsstämmodag. I år hölls stämmodagen på Weinbergs hotell i Trelleborg.

Peter Nilsson, professor i skatterätt, höll ett uppskattat föredrag för deltagarna i rådhuskoncernens årsstämmodag.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

De gemensamma årsstämmorna samlade ett femtiotal representanter för Trelleborgs kommun och de kommunala bolagen. Samtliga stämmor filmades och livesändes via webben.

Bolagens årsstämmor genomfördes enligt plan, i följande ordning:

  • Trelleborgs Hamn AB
  • AB Trelleborgshem
  • AB Visit Trelleborg
  • Trelleborgs Energi AB
  • Trelleborgs Elnät AB
  • Fastighets AB Kaplanen 6
  • Östersjöterminalen AB
  • Trelleborgs Rådhus AB

Aktieägaren, Trelleborgs Rådhus AB, representerades av Erik Lundström, som också agerade stämmoombud för samtliga årsstämmor förutom för moderbolaget Trelleborgs Rådhus AB. Där agerade istället Hans Norén stämmoombud då Trelleborgs Rådhus AB har Trelleborgs kommun som aktieägare.

Årsstämmorna leddes av en oberoende extern ordförande, Stefan Sorpola, tidigare bland annat ekonomidirektör för Region Halland. Stefan Sorpola deltog även vid rådhuskoncernens årsstämmodag år 2021.

Maarja Edman, VD Visit Trelleborg AB, ledde panelsamtal under kvällens middag.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Efter att stämmorna avslutats fortsatte eftermiddagen med föredrag av Peter Nilsson, skatterådgivare och professor i skatterätt, om skillnaden mellan att vara förtroendevald med uppdrag i en styrelse och en nämnd. Därefter gavs samtliga närvarande möjlighet att åka på en guidad busstur där Trelleborgs Energi, TrelleborgsHem och Trelleborgs Hamn visade sina respektive verksamheter och pågående projekt.

Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist var nöjd både med den gemensamma stämmodagen och eftermiddagens rundtur till de tre bolagen.

– Vi är stolta över hur våra kommunala bolag vart och ett inom sitt specialområde bidrar till en bättre framtid i Trelleborg, säger Ann Kajson Carlqvist.

Se årsstämmorna i efterhand