LSS behöver fler vikarier

Publicerad:

Läget är fortsatt ansträngt i många av kommunens verksamheter på grund av smittspridningen. Just nu finns till exempel ett stort vikariebehov inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). Stödassistenten Catarina Jörgensen tycker att fler ska söka till ”världens bästa och roligaste jobb”.

Kommunens LSS-verksamhet har stort behov av vikarier just nu. Stödassistenten Catarina Jörgensen kan varmt rekommendera att arbeta inom LSS.

– Vi behöver fler vikarier. Jag har själv gått in och jobbat extra för att vi ska få ihop det och då gör vi ändå bara det nödvändigaste. Antingen är folk sjuka eller så behövs de på natten eller någon annanstans. Behovet är ju stort överallt, säger Catarina Jörgensen.

Ska skapa en meningsfull vardag

Catarina arbetar som stödassistent på en av kommunens gruppbostäder inom ramen för LSS. På hennes arbetsplats bor fem brukare.

– Jag har världens bästa och roligaste jobb. Du kan göra så mycket inom LSS och det blir verkligen vad du gör det till. Det viktigaste är nog att du är glad och positiv – och lite påhittig. Inget har ju varit som vanligt under pandemin men annars brukar vi vara ute och hitta på olika saker, åka på utflykter och så vidare. Vi ska skapa en meningsfull vardag för brukarna och att se deras glädje blir till lycka för dig själv, säger hon.

Ansökningar behandlas löpande

Läget för flera kommunala verksamheter är ansträngt på grund av den höga smittspridningen. Hög personalfrånvaro och svårigheter att rekrytera vikarier är en stor utmaning. Kommunens bemanningsenhet arbetar för fullt med vikarierekrytering och vikariebankerna är öppna för fler ansökningar.

– Just nu är vi extra tacksamma för ansökningar till LSS. Du är en del av brukarens vardag och stöttar utifrån det individuella behovet. Stödet som brukaren tar emot kan innebära allt från personlig hygien till stöd vid fritidsaktiviteter. Som stödassistent arbetar du på en gruppbostad, servicebostad eller daglig verksamhet, säger Helén Carlström, bemanningsansvarig.

Grundkraven är att du ska vara över 18 år, behärska svenska språket i tal och skrift och ha pågående eller avslutad gymnasieutbildning.

– Det är meriterande om du har någon form av utbildning inom området. Det kan till exempel vara vård och omsorg, barn och fritid, socionom eller stödpedagog. Har du även erfarenhet av service- och människonära arbete är det också meriterande liksom om du har körkort och tillgång till bil, säger Helén Carlström.

Anmäl ditt intresse i kommunens vikariebank

Kommunen har två separata vikariebanker beroende på vilket verksamhetsområde du är intresserad av. LSS ingår i vikariebanken för vård och omsorg.

Vård och omsorg

Förskola och skola

Kategorier