Ljusare prognos i delårsrapport 2

Publicerad:

Trelleborgs kommun prognosticerar ett nollresultat 2023, vilket är 61 miljoner kronor bättre än i våras.

Det tuffa ekonomiska läget med fortsatt hög inflation gör att Sveriges kommuner står inför stora ekonomiska utmaningar. Trelleborgs kommuns delårsrapport 2 per den 31 augusti 2023 prognosticerar nu ett nollresultat år 2023, vilket motsvarar budget 2023. Detta är en förbättring med 61 miljoner kronor jämfört med prognosen i delårsrapporten från april.

– Många kommuner har en ansträngd ekonomisk situation och vi arbetar aktivt med kommunens ekonomi. I början av året visade prognosen ett resultat på cirka minus 60 miljoner men i den här delårsrapporten ser resultatet ut att landa betydligt bättre och närmare ett nollresultat. Detta gör att vi också kan gå in i budgetarbetet 2024 med bättre förutsättningar, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist.

Nämnderna prognos har förbättrats med nästan 30 miljoner kronor. De nämnder som räknar med underskott arbetar vidare med handlingsplaner för att nå en ekonomi i balans.

Skatter och generella statsbidrag har förbättrats jämfört med budget och dessutom har Trelleborgs kommun erhållit regeringens maximala elstöd på 20 miljoner kronor.