Kultur- och idrottsutövare prisades på Parken

Publicerad:

Trelleborgs Scoutkår är årets förening, och TFF:s damlag står för årets idrottsprestation. Det menar kultur- och fritidsnämnden som tidigare i veckan delade ut pris till de två organisationerna. Samtidigt fick sångerskan Una Persson ta emot kommunens kulturstipendium.

Prisutdelningen ägde rum i samband med nämndens sista möte för året, på Parken i Trelleborg. Samtliga nominerade till de tre olika utmärkelserna var inbjudna att delta.

För TFF:s damlag blev vinsten av Årets idrottsprestation kronan på verket efter en framgångsrik säsong i Elitettan. I motiveringen lyfter nämnden fram hur laget har rusat genom serien och slutligen i november blev klara för spel i Allsvenskan under 2024.

TFF:s damlag står för Årets idrottsprestation 2023. Priset delades ut av Magnus Isgren, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Årets kulturstipendiat Una Persson beskrivs i motiveringen som en sångfågel från Trelleborg med en glasklar röst. Hon har ett stort engagemang för välgörenhet och är en stark drivkraft i flera kulturföreningar.

Una Persson fick Årets kulturstipendium 2023. Priset delades ut av Torbjörn Christensen, 1:a vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Årets förening, Trelleborgs Scoutkår, har funnits i kommunen sedan 1911. Nämnden menar att föreningen är en naturlig del av Trelleborgs kultur- och fritidsliv i olika sammanhang.

Trelleborgs Scoutkår är Årets förening 2023. Priset delades ut av Magnus Österberg, 2:a vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fotograf: Maria Tigerschiöld

Kultur- och fritidsnämnden delar årligen ut de tre utmärkelserna Årets förening, Årets idrottsprestation och Årets kulturstipendium. Allmänheten kan skicka in förslag på personer och organisationer som är värda att vinna, innan nämnden fattar beslut om vilka som ska nomineras och vinna.