Kommunfullmäktige behandlade 2021 års verksamhet

Publicerad:

Två detaljplaner och en årsredovisning upptog större delen av mötestiden under kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen. Årsredovisningen godkändes och visade på ett starkt ekonomiskt resultat med god måluppfyllelse.

Årsredovisning 2021 stod i fokus under kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I årsredovisningen redogörs det gångna årets verksamhet, det ekonomiska resultatet och graden av måluppfyllelse. För året 2021 gjorde Trelleborgs kommunkoncern ett ekonomiskt resultat på 333,7 miljoner kronor. Trelleborgs kommuns resultat blev 253,4 miljoner kronor, vilket innebar en positiv budgetavvikelse om 99,4 miljoner kronor.

Samtliga finansiella mål uppfylldes för verksamhetsåret.

I revisionsberättelsen gjordes den sammantagna bedömningen att styrelse och nämnder i kommunen i allt väsentligt har bedrivit verksamheten på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt.

Detaljplaner antagna

Fullmäktige beslutade att anta två detaljplaner med koppling till östra ringvägen och en framtida östlig hamninfart.

  • Den ena detaljplanen syftar till att möjliggöra för en ny dragning av Mellanköpingevägen. Vägen planeras att ansluta till en bro strax söder om Mellanköpinge by och norr om den rättspsykiatriska kliniken. Målsättningen är att skapa trafiksäkra lösningar för både bilister, gångtrafikanter och cyklister som rör sig i i anslutning till den framtida östra ringvägen.
  • Den andra detaljplanen syftar i närtid till att upprätta en evakuerings- och angreppsväg mellan hamnen och i första hand väg 9. Det långsiktiga syftet med detaljplanen är att möjliggöra byggandet av en östlig hamninfart.
    Mer information om beslutet

Förslag om ungdomsfullmäktige ska tas fram

Ett ungdomsfullmäktige/ungdomsråd i Trelleborgs kommun kom ett steg närmare verklighet när arbetsmarknadsnämnden fick i uppdrag att ta fram ett förslag på hur det skulle kunna genomföras. Förslaget att inrätta ungdomsfullmäktige/ungdomsråd i kommunen har sedan tidigare lämnats in som en motion.

Mer information

Hela dagordningen inklusive årsredovisningen och övriga handlingar från måndagens sammanträde

Se webbsändning i efterhand