Kärleksträden tillbaka på Rådhustorget

Publicerad:

I god tid inför Alla hjärtans dag intar kärleksträden för tredje året i rad Rådhustorget i Trelleborg. Träden finns på plats under en hel vecka och alla som vill är välkomna hänga upp sin kärlekshälsning.

Kärleksträden är nu tillbaka på Rådhustorget och väntar på att fyllas med kärleksfulla hälsningar.

Fotograf: Camilla Melinder Odier

– Tänk vilken glädje att hitta ett kärleksbrev eller en fin teckning som någon skrivit och ritat till dig! Och jag tror att det är extra viktigt att vi delar med oss av lite omtänksamhet och kärlek i dessa tider, säger Annika Eriksdotter, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Träden får i år sällskap av kommunens nyinköpta stora hjärta som under julen stått utanför Centralstationen. En kompletterande skylt med texten #hjärtartrelleborg ska inspirera till att fotografera och dela på sociala medier.

– Vi hoppas att många tar tillfället i akt att ta en kärleksbild i hjärtat och att de delar med sig av bilderna så att även de som inte kommer till Rådhustorget får ta del av kärlekshälsningarna från Trelleborg, säger Annika Eriksdotter.

Precis som föregående år finns möjlighet att önska och få sin favoritlåt spelad i högtalaren på Rådhustorget.

– Mellan klockan 10 och 12 varje dag under veckan finns vi på plats och spelar musikönskningar för de som vill skicka en musikalisk kärlekshälsning, säger Annika.

Tekniska serviceförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen hjälps under torsdagen åt att rigga torget för en kärleksfull vecka.

– Det finns gott om tid och plats att både hänga upp sin kärlekshälsning och titta på träden, säger Peter Nilsson, sektionschef på tekniska serviceförvaltningen, som uppmanar besökare att visa hänsyn och hålla avstånd till varandra för att undvika smittspridning.

Hjärtat, kärleksträden och möjligheten att önska musik finns på Rådhustorget från torsdagen den 11 februari  till och med onsdagen den 17 februari.

Kategorier