Kamerabevakning i Trelleborg ska förebygga brott och öka trygghet

Publicerad:

Sedan förra veckan och tre månader framåt har Polisen tillstånd att kamerabevaka delar av centrala Trelleborg med både fast kamera och drönare. Inom ramen för Tryggare Trelleborg sker ett långsiktigt samverkansarbete mellan kommunen och Polisen för att förebygga brott och öka tryggheten.

– Vi arbetar bland annat med metoden EST som står för Effektiv samordning för trygghet, där vi varje vecka skapar en gemensam lägesbild i nära dialog med polisen. Detta har tidigare legat till grund för kamerabevakningen i Stadsparken, säger Sebastian Meglic, säkerhetssamordnare i Trelleborgs kommun.

Tillsammans mot brott

Tryggare Trelleborg arbetar också nära fastighetsägare och näringsidkare i konstellationen Tillsammans mot brott. Samverkan i syfte att skapa största möjliga trygghet är den gemensamma nämnaren för gruppens arbete.

– Vi är positiva till Polisens kamerabevakning för att det ökar tryggheten för våra kommuninvånare. Dessutom är ökad kamerabevakning något som vi fått in som önskemål i vårt verktyg Rapportera otrygga platser, där vem som helst kan komma med förslag på hur tryggheten i vår kommun kan öka, säger Sarah Søndergaard, processledare för Tryggare Trelleborg.

Mer information

Polisens information om kamerabevakning

Rapportera otrygga platser