IVO påtalar brister i utslussverksamhet

Publicerad:

I ett beslut från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) får arbetsmarknadsnämnden kritik för brister i arbetet med stödboende för ensamkommande barn och unga.

IVO har vid en tillsyn av arbetsmarknadsnämndens utslussverksamhet med stödboende för ensamkommande barn och unga, bedömt att det finns brister där de nu begär in en redovisning av planerade åtgärder. Kritiken handlar om att det saknas relevant kompetens för att leda verksamheten och att man inte följer lagstiftningens krav på lämplighetsbedömning och inskrivningsbeslut.

– Arbetsmarknadsnämnden tar IVO:s kritik på stort allvar och vikten av arbetet med målgruppen. Nämnden har tidigare vidtagit åtgärder men det har visat sig att dessa inte varit tillräckliga. Vi arbetar med att ta fram åtgärder för att förstärka såväl chefernas kunskap som att se över befintliga rutiner för att förbättra våra arbetssätt, säger Maida Engqvist, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen.

I sin redovisning till IVO kommer arbetsmarknadsnämnden att redogöra för sin inställning till bristerna, åtgärder som ska rätta till bristerna och en tidplan för när det ska vara klart.

Kategorier