Information inför kommunfullmäktiges sammanträde på måndag

Publicerad:

På måndag har Trelleborgs kommunfullmäktige sitt nästa sammanträde med start klockan 18.00. Det är föraviserat ett stort intresse från allmänheten att närvara under mötet och med anledning av det följer här viktig information.

I anslutning till kommunfullmäktiges sammanträde har det ansökts om demonstrationstillstånd och det kommer även att finnas ett live-band på scenen utanför Parken. För att säkerställa ordningen vid insläpp och i lokalerna under mötet kommer det att finnas bevakningspersonal på plats. Bevakningspersonal har även mandat att avlägsna personer som stör ordningen från platsen.

Förhållningsregler på måndag

  • Efter att förtroendevalda tagit plats inne i Rotundan, där sammanträdet hålls, släpps 30 platser för allmänheten i lokalen. Dessutom finns det 150 platser i Trelleborgssalen precis intill. Insläpp för allmänheten sker klockan 17.15-17.45.
  • På platsen kommer det klart och tydligt framgå vilka ingångar som gäller för förtroendevalda och vilka som gäller för allmänheten.
  • Det är bevakningspersonal som ombesörjer insläpp till lokalerna.
  • Inne i lokalerna tillåts inga plakat eller skyltar. Dessa får lämnas utomhus eller i garderoben.
  • Då det är många personer som kommer att befinna sig i lokalerna är det av yttersta vikt att samtliga besökare kontrollerar vilken som är den närmaste utrymningsvägen om ett brandlarm skulle utlösas. Bevakningspersonalen kommer att vara behjälplig med att se till att lokalerna utryms om det skulle behövas.
  • Det finns även första hjälpen och hjärtstartare i lokalerna samt personal som är utbildad i HLR.

Andra sätt att följa sammanträdet

Som vanligt kan kommunfullmäktiges sammanträde följas direkt via webb-tv och lokalradio.

Följ sammanträdet direkt via webb-tv

På dagordningen

Upphävande av bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda samt tillsättandet av en ny arvodesberedning står på dagordningen. Fullmäktige ska även fatta beslut om en fördjupad översiktsplan som innehåller målbilder och förslag för utvecklingen av Trelleborg stad fram till 2035.

Hela dagordningen finns i mötesportalen Meetings