Höstlov fullt av aktiviteter närmar sig

Publicerad:

Årets höstlovsprogram är klart, med massa saker att göra oavsett om du vill sporta, göra film eller pyssla. Flera lokala föreningar är engagerade och kommunala verksamheter bjuder in till särskilda lovaktiviteter.

För höstlovslediga barn och ungdomar finns det flera aktiviteter att välja mellan under hela vecka 44. Du kan till exempel gå på väsenvandring, delta i målarworskshop eller testa en ny idrott.

Väsenvandring på Trelleborgen.

Fotograf: Ylva Moritz

Kommunen arrangerar Höstlovskul tillsammans med lokala ungdomsföreningar och bjuder bland annat in till Albäck, badhuset, biblioteket, fritidsgårdar, föreningar, Museet, Parken, Söderslättshallen och Trelleborgen.

Alla höstlovsaktiviteter finns samlade på en sida.

Tänk på att de flesta av aktiviteterna kräver föranmälan.

Lovaktiviteterna är i linje med kommunens övergripande inriktningsmål om att arbeta för barn och ungas uppväxtmöjligheter.

Bland annat ska kultur- och fritidsförvaltningen stödja och samverka med föreningar så att fler flickor och pojkar blir aktiva i föreningslivet. Genom olika aktiviteter ska förvaltningen verka för att andelen flickor och pojkar som har en aktiv fritid ska öka.