Gör en insats!

Publicerad:

På uppdrag av regeringen genomför Socialstyrelsen en nationell kampanj – Gör en insats. Trelleborgs kommun deltar i kampanjen som syftar till att få fler personer intresserade av uppdrag som till exempel familjehem, jourhem, kontaktperson och kontaktfamilj.

Trelleborgs kommun deltar i Socialstyrelsens nationella kampanj Gör en insats.

Fotograf: Jockum Klenell/Socialstyrelsen

– Jag är övertygad om att det finns ett stort engagemang för barn och unga ute i samhället. Men jag tror att fler personer behöver få kännedom om just denna möjlighet att hjälpa barn som behöver extra stöd. Insatsen kan vara stor eller liten beroende på uppdraget, men skillnaden för de barn och unga som berörs kan vara avgörande för deras framtid. Det är tillsammans vi kan göra skillnad, säger Therese Törnkvist, chef för familjehemsenheten i Trelleborgs kommun.

Mininsats.se

I Socialstyrelsens regi har webbplatsen www.mininsats.se tagits fram. Här finns värdefull information för personer som är intresserade av att göra en insats för barn och unga. Här finns också intervjuer med personer som redan i dag har engagerat sig och som kan ge en bild av hur det är att vara till exempel familjehem eller kontaktfamilj.

– Flera av våra uppdragstagare berättar att, trots att det är utmanande ibland, så ger det oerhört mycket att hjälpa och finnas till för barnet och dess familj. Flera uppdragstagare återkopplar att samarbetet med socialtjänsten är viktigt och välfungerande. Vi har behov av fler personer/familjer till alla olika typer av uppdrag. Just nu är behovet av jourhem och familjehem allra störst, säger Emilia Gidlöf, 1:e socialsekreterare på familjehemsenheten.

Anmäl intresse

Om du vill anmäla ditt intresse för att bli familjehem, jourhem, kontaktfamilj eller kontaktperson gör du det via den nationella e-tjänsten FamiljehemSverige.se. På den webbplatsen kan du förutom att anmäla ditt intresse även testa dig själv för att se om uppdraget passar dig.

Om du vill få mer information innan du lämnar intresseanmälan är du välkommen att kontakta socialtjänstens familjehemssekreterare via kontaktcenter 0410-73 30 00 eller familjehemsenheten@trelleborg.se.

Kategorier