Full rulle på badhuset

Publicerad:

Lek och upplevelser står i fokus på badhuset i Trelleborg i vinter – men också trygghet och säkerhet. Från och med årsskiftet införs simkörkort för barn och unga som vill besöka badhuset utan en vuxen.

Simkörkort infördes på friluftsbadet i Anderslöv i somras. Konceptet har fungerat bra och därför gör man nu samma sak på badhuset. Det innebär att alla som är 12-18 år (födda mellan 2006 och 2012), som vill bada utan en vuxen, behöver bevisa att de är simkunniga genom att göra ett simprov för en badvärd.

Vattenleksakerna byts ut varannan månad.

Fotograf: Karolina Jonasson

– Vi gör det för att öka säkerheten. Det går i linje med Svenska livräddningssällskapets rekommendationer om en 12-årsgräns och krav på simkunnighet för att få bada själv, säger badhuschef Karolina Jonasson.

Nya leksaker i gamla 25:an

För de barn och unga som besöker badhuset finns mycket skoj att göra, även om äventyrsbadet är stängt. Sedan i höstas abonnerar badhuset på nya, roliga vattenleksaker som placeras ut i den gamla 25-metersbassängen när det är lektider där.

– Vi kommer att få nya leksaker varannan månad, och vi har också kvar krokodilen och isbjörnen. De stora leksakerna är mycket uppskattade, och det är många barn som kan leka tillsammans på dem, säger Karolina Jonasson.

Julmys för vuxna

Även för vuxna finns det anledning att besöka badhuset i vinter. I adventstid kommer det att vara extra julig stämning under vuxenkvällarna på onsdagarna.

– Det är alltid väldigt mysigt i badhuset vid den här tiden på året, när det är mörkt utanför och vi har lite dimmat ljus inne. Nu förstärker vi det ytterligare. Bland annat har vi köpt in oljor med juliga dofter till bastun, berättar Karolina Jonasson.

Som vanligt är det också drop in-vattengympa på onsdagarna, klockan 14 samt 18.