Fritt fram för större evenemang med publik

Publicerad:

Äntligen medger pandemiläget större evenemang med publik igen. I helgen tar Söderslätts Musikkår plats i kommunens nya multiarena, Västervångshallen, för att ge en höstkonsert. Samtidigt arrangerar Trelleborgs Fotbollsförening 250 ungdomsmatcher på Vångavallen med över 150 lag. Båda arrangemangen sker i samverkan med Trelleborgs kommun.

Just nu pågår förberedelser inför helgens konsert i kommunens nya multiarena.

Fotograf: Alex Arnoldsson

Efter en lång period av pandemirestriktioner kan nu större evenemang ta emot publik igen. Förberedelser pågår i Västervångshallen som togs i bruk 2020 inför Söderslätts Musikkårs höstkonsert Musikalpärlor lördagen den 16 oktober.

– Det känns som en mycket positiv satsning på kulturen med en ny plats att ge konserter på, och att kommunen kan bidra med stöd och hjälp, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nilsson som är mycket glad och stolt över dessa båda satsningar.

Hoppas på succé

– Det är första gången vi ställer om denna flexibla och fantastiskt fina anläggning till konsertsal. Medarbetare på kultur- och fritidsförvaltningen har arbetat tillsammans med Söderslätts Musikkår och vi hoppas alla att det ska bli succé, säger förvaltningschef Jörgen Flink.

Parallellt förbereder kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med Trelleborgs FF klassiska Vångavallsområdet för Sveriges sydligaste fotbollscup. För tredje året i följd anordnas Trelleborg Cup med rekordartat deltagande.

– Vi ser fram emot att välkomna över 150 ungdomslag till Vångavallen som tillsammans ska spela över 250 matcher under kommande helg, säger Thomas Nilsson.

Utställningar, föreläsningar, opera, konserter, höstlovskul och mycket mer

Kommande evenemang i Trelleborgs kommun hittas i kommunens och Visit Trelleborgs evenemangskalendrar. Innehållet visas även på digitala informationsskärmar på bland annat Trelleborgs centralstation, badhuset, Trelleborgs bibliotek, Trelleborgs museum, Trelleborgen, Parkens kultur- och konferenscenter, rådhuset och Söderslättshallen.

Kommunens evenemangskalender

Visit Trelleborgs evenemangskalender