Första spadtaget för nytt kommunhus i Trelleborg

Publicerad:

Idag togs det första spadtaget för ett nytt kommunhus i centrala Trelleborg. Det nya kommunhuset ska byggas inom kvarteret Herkules, i korsningen Hamngatan/Corfitz Beck Friisgatan och bli 16 våningar högt.

Från vänster: Emma Grass från byggnadsfirman Otto Magnusson, Martin Söderlin från UNIK Byggentreprenad, Anna Marand från Hemsö och kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M) tar första spadtaget för fastigheten som kommer att inrymma både nytt kommunhus och hotell.

Fotograf: Yana Broberg

Det är byggnadsfirman Otto Magnusson som bygger den nya fastigheten på uppdrag av fastighetsbolaget Hemsö. Trelleborgs kommun kommer att hyra cirka 2 300 kvadratmeter av fastigheten, fördelat på reception och kontor på de nedersta fyra planen. Byggnaden kommer även att inrymma en hotell- och konferensanläggning.

– Det nya kommunhuset är en milstolpe i det pågående arbetet med att utveckla Trelleborgs kommun till en attraktiv kuststad. Det blir en ny mötesplats för både politiker, medarbetare och kommuninvånare, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M).

Redan förra året påbörjades renovering och upprustning av det gamla Telinska magasinet som ska kopplas samman med den nya byggnaden. Senare i sommar planeras kommunhuset att börja byggas, för att stå klart om tre år, under 2026.

Kommundirektör Gisela Öst ser många möjligheter med det nya kommunhuset:

– Här kommer medarbetare från flera förvaltningar att ha sin arbetsplats i ändamålsenliga och moderna lokaler, som kommer att underlätta samverkan över förvaltningsgränserna.