Förlängd busslinje från Anderslöv stärker landsbygden

Publicerad:

Från och med 15 augusti förlängs busslinje 144. Resenärer kommer då kunna hoppa på bussen i Anderslöv och åka hela vägen till Malmö. Förläningen finansieras genom ett samarbete mellan de tre kommunerna Trelleborg, Malmö och Vellinge.

Buss 144 kommer från och med 15 augusti att trafikera sträckan Anderslöv-Malmö.

Fotograf: Fanny Nyberg

Busslinje 144 har tidigare gått mellan Anderslöv och Östra Grevie. Nu förlängs den till Malmö Persborg, med sex dubbelturer på vardagar. Detta gäller från och med 15 augusti.

Kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun beslutade under våren 2020 att vara med och finansiera förlängningen av busslinjen fram till och med december 2024.

– En positiv förbättring, om än ett litet steg i kommunens arbete med att förstärka kollektivtrafiken i hela Trelleborgs kommun, säger Mikael Rubin, ordförande för kommunstyrelsen Trelleborg.

Den förlängda busslinjen kommer att innebära utökad möjlighet att resa kollektivt för boende i de norra delarna av Trelleborgs kommun.

Beslutet går i linje med kommunens översiktsplan för orter och landsbygd som antogs av kommunfullmäktige 2018. Översiktsplanen är ett strategiskt viktigt planeringsunderlag som pekar ut målsättningar och förutsättningar för hur landsbygden kan bli en mer attraktiv plats att leva och verka på.

Kategorier