Företagsklimat på agendan när riksdagsledamot besöker Trelleborg

Publicerad:

Hur kan vi förbättra företagsklimatet i Sverige och lokalt? Det är en av frågorna som ska diskuteras när representanter för riksdagen och kommunfullmäktige slår följe med Trelleborgs näringslivsutvecklare för en dag.

Ann Kajson Carlqvist och Boriana Åberg gör företagsbesök i Trelleborg och började med att träffa Magnus Sahlin på Trelleborgs energi.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

När näringslivsavdelningen beger sig ut på företagsbesök under torsdagen får de sällskap av riksdagsledamot Boriana Åberg och Ann Kajson Carlqvist, gruppledare för moderaterna i Trelleborg.

– Jag ser mycket fram emot att träffa företagare i Trelleborgs kommun och att återigen kunna ge mig ut på sådana här besök. Den mest givande delen i mitt uppdrag som riksdagsledamot är mötena med människorna i min valkrets. Dessa möten ger mig kunskap och inspiration för de förslag som jag sedan kan driva i riksdagen. Med sitt unika läge som ”porten till kontinenten” är Trelleborg en mycket attraktiv stad för företag att verka i. För dessa, och andra skånska företag är det helt avgörande att erforderliga infrastruktursatsningar beslutas av Riksdagen och genomförs, liksom att beslut fattas för att  trygga elförsörjning, säger Boriana Åberg.

Företagsbesök en viktig del i kommunens näringslivsarbete

Trelleborg befinner sig i en spännande tid med en mängd utvecklingsprojekt som kommer ge nya möjligheter för boende och företagande. Som en del i att Trelleborg ska vara en attraktiv kommun för både befintliga företag och nyetableringar har näringslivsavdelningen fått det samordnande uppdraget för näringslivsfrågor i kommunen. I uppdraget ingår bland annat att bidra med service när det gäller mark-, lokal-, trafik-, kompetens- och tillståndsfrågor. En nära dialog med företagen är en viktig del i att utveckla och förbättra arbetet.

– Vi gör regelbundet företagsbesök för att öka vår kunskap och insikt för näringslivets förutsättningar i Trelleborgs kommun. Det är viktigt för oss för att stärka dialogen och ta åt oss av konkreta förbättringsåtgärder och dagens besök ger oss möjlighet att lyfta frågorna i ännu ett perspektiv, säger näringslivsutvecklare Fredrik af Winklerfelt.

Företagen som är inbokade under besöket är Prestando AB på östra verksamhetsområdet, The Peacock och Palm tree hotel i centrum och TCT AB på västra verksamhetsområdet. Torsdagen inleds dock med ett besök på det kommunala bolaget Trelleborgs energi  och en genomgång av vätgassatsningen Nordic Hydrogen Corridor, där Trelleborg är en av åtta orter längs prioriterade transportvägar i Sverige.