Föreningslivet i Trelleborg får ett tredje stödpaket

Publicerad:

Trelleborgs kommun satsar ytterligare 600 000 kronor för att stötta det lokala föreningslivet som drabbats hårt av coronapandemin.

Trelleborgs kommun har beslutat om ett tredje stödpaket för att stötta föreningar som drabbats under coronapandemin.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

En ny och viktig del i stödpaketet är att föreningarna kan ansöka om stöd för rekryteringsinsatser för att få fler aktiva medlemmar och ledare. Stödet kan vara ett ekonomiskt bidrag, men kan också vara praktisk hjälp med administration och teknisk support. Insatser som riktar sig till ungdomar i tonåren kommer särskilt att prioriteras.

– Jag tror att Trelleborgs kommun är rätt unika på det sätt vi stöttar föreningslivet, både med ekonomiska medel och med personella resurser. Vi tror och hoppas att det här ska hjälpa de föreningar som tappat medlemmar och ledare under pandemin, säger Jörgen Flink, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Precis som i de två tidigare stödpaketen kan föreningarna få kompensation för uteblivna aktiviteter, hyreslättnader eller ökade lokalbidrag.

– Vi har ett fantastiskt föreningsliv i Trelleborg och vill tacka alla engagerade människor för gott samarbete och för alla innovativa och kreativa lösningar som vi tillsammans har hittat för att kunna erbjuda fysisk aktivitet och rörelseglädje även under pandemin, säger Jörgen Flink.

Stödpaketet i sin helhet.