Filmen om Kal P Dal visas i Trelleborg

I sommar har kommunen fått möjlighet att visa den hyllade filmen om Kal P Dal, som utebio i Stadsparken. Kom och upplev rock n’ roll på skånska – och hör om den ikoniska musikerns anknytning till Trelleborg.

Svartvitt foto av Kal P Dal på rockgalan i Höör 1978
I samband med visningen lovar filmskaparna att berätta om musikern Kal P Dals koppling till Trelleborg.

Packa picknickkorgen och notera datumet i kalendern. Onsdagen den 7 augusti blir det utebio med Filmen om Kal P Dal i Stadsparken i Trelleborg.

Arrangemanget inleds klockan 20 med att Oliver Lazarevski, filmproducent i Trelleborgs kommun, intervjuar filmskaparna Dag Ösgård och Stefan Källstigen.

– Detta är ett arrangemang som man inte vill missa. Rock n’ roll på skånska! Dag och Stefan har även lovat att berätta intressanta fakta om Kal P Dals anknytning till Trelleborg, säger Oliver Lazarevski.

Efter filmen leder han en kort analys från scenen, med möjlighet för publiken att ställa frågor till filmskaparna.

filmaffisch med kal p dal i förgrunden, publik i bakgrunden.
Filmen om Kal P Dal hade premiär tidigare i år.

Filmen premiärvisades i februari i år. Sedan tidigare har Malmöfestivalen meddelat att man kommer att visa den som utebio under årets festivalvecka. Nu gör alltså Trelleborgs kommun detsamma, några dagar före visningen i grannstaden. 

Filmen visas vid scenen i Stadsparken. Det finns bänkar på platsen, men ta gärna med en filt eller egen stol. 

Kommunen arrangerar ytterligare några utebio-kvällar i sommar, på tre olika platser. Då visas svartvit stumfilm med ackompanjemang av piano. 

Datum för stumfilmsvisning finns i evenemangskalendern.