Festlig helg väntar i Trelleborg

Publicerad:

Helgen 4-6 juni blir fullspäckad med trevligheter i Trelleborg. Inom loppet av två dagar arrangeras en Kulturskolans sommarsalut och ett traditionellt nationaldagsfirande med uppträdande av artisten Pidde P och dansgruppen The Recruits. Dessutom bjuder en rad föreningar in till kulturdag och på Trygghetens hus öppnar räddningstjänsten sina nya lokaler för allmänheten.

De flesta av arrangemangen hittar du i centrala Trelleborg; i området runt Stadsparken och på Stortorget. Trygghetens hus finns i norra delen av staden.

I helgen blir det bland annat firande av Sveriges nationaldag.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Kulturdag och sommarsalut den 4 juni

Kulturskolans årliga sommaravslutning med massor av elevuppträdanden går i år av stapeln den 4 juni. Vid Stortorget, i Stadsparken och utanför museet kan du lyssna till sång och musik. Samtidigt kommer ett flertal kulturföreningar i kommunen att finnas på plats i samma område för att visa upp sig, uppträda och underhålla. Dessutom har både Borgquistska hattmuseet och Trelleborgs Sjöfartsmuseum öppet.

Sommarsalut och kulturdagen arrangeras lördagen den 4 juni klockan 10-15.

Nationaldagsfirande den 6 juni 

Äntligen kan vi fira nationaldagen tillsammans igen, på plats med tal, sång och musik. Förutom traditionsenlig ceremoni med flaggutdelning och nationaldagstalare kommer det även att bli uppträdanden på scenen i Stadsparken. Artisten Pidde P kommer hit, liksom den lokala dansgruppen The Recruits som tidigare i år tävlade i tv-programmet Talang.

Firandet i Stadsparken pågår måndagen den 6 juni klockan 11-13.

Dessutom visar Trelleborgs motorklubb upp rallybilar, A-traktorer, crosskart och folkracebilar på Stortorget. Det kommer även att finnas nya elbilar att kika på. Motorklubbens fordon finns på plats  klockan 09-17.

Även i Anderslöv firas nationaldagen. Klockan 13.50 spelar Kuststadens marschorkester på torget och klockan 14 avgår marschen till idrottsplatsen. Där blir det sång, tal och grillad korv.

Brandkårens dag på Trygghetens hus den 6 juni 

Trygghetens hus stod klart hösten 2020. På grund av coronapandemin kunde man då enbart bjuda ett begränsat antal personer på invigningen, men nu öppnar räddningstjänsten alltså upp lokalerna för allmänheten. Förutom rundvandring och förevisning av brandbilar, blir det korvgrillning och godisregn.

Lokalerna på Västra Ringvägen 112 är öppna för besök måndagen den 6 juni klockan 10-13.