Fest och firande i fokus till helgen

Publicerad:

Det blir fullt ös i centrala Trelleborg kommande helg. Först kulturdag och Kulturskolans sommaravslutning på lördag med utställare, musik och uppträdanden. Ett par dagar senare firas nationaldagen traditionsenligt i Stadsparken med tal, sång, flaggor och en välkomstceremoni för nya medborgare.

I helgen blir det bland annat firande av Sveriges nationaldag.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

På lördag den 3 juni avslutar Kulturskolan läsåret med en sommarsalut. Elever och lärare spelar, sjunger och visar upp vad de lärt sig. Sommarsaluten pågår klockan 10.30-13 på Stadsparkens scen, i museet och på biblioteket.

Samtidigt pågår Kulturdagen. Även här blir det scenframträdanden, av indierockbandet Kimya och Trelleborgs kammarkör. Dessutom visar olika kulturföreningar, som Gamla Trelleborg, Sirmiones skeppslag, Sköna Trelleborg, Sjöfartsmuseet och Riffet upp sina verksamheter.

Information om sommarsaluten och kulturdagen finns på trelleborg.se/kulturdag

På tisdag den 6 juni fortsätter festen med nationaldagsfirande. Kommunfullmäktiges ordförande Ulf Bingsgård leder oss genom firandet som äger rum i Stadsparken klockan 11-13. Det blir bland annat flaggutdelning, välkomnande av nya medborgare och flagghissning – och konsert med Kardborre band! Petra Sörling håller årets nationaldagstal

På Stortorget arrangerar Trelleborgs motorklubb en motorshow klockan 10-14 med trampebilar, lådbilar, e-sport och utställning av EPA-bilar.

Program för nationaldagsfirandet finns på trelleborg.se/nationaldagen