Farligt avfall-bilen till Trelleborg 18 april

Publicerad:

Onsdag 18 april kommer Sysavs Farligt avfall-bil till Stortorget i Trelleborg. Då har du möjlighet att kostnadsfritt lämna allt från gamla batterier, mobiler, lysrör och nagellack till färgburkar eller andra sopor som kan vara miljö- och hälsofarliga och som inte hör hemma i soppåsen eller avloppet.

Farligt avfall-bilen är på plats på Stortorget i Trelleborg 18 april för att ta emot miljö- och hälsofarliga sopor.

Fotograf: Sysav

Farligt avfall-bilen kommer att finnas på Stortorget från klockan 16.30 till klockan 17.15. Här kan du lämna ditt farliga avfall samt el- och elektronikprodukter i storlek upp till en mikrovågsugn.

Fråga personalen på plats

Farligt avfall är sopor som kan göra stor skada för miljö och hälsa och som ska sorteras och återvinnas på rätt sätt. Det får aldrig spolas ner i avloppet eller läggas i den vanliga soppåsen. Om du undrar vad som räknas som farliga sopor och vad du ska göra med dem kan du ställa frågor till Sysavs personal på plats.

Tillbaka i augusti

Om du inte har möjlighet att besöka Farligt avfall-bilen den 18 april får du en ny chans på Stortorget den 10 augusti klockan 17.00.

Återvinningscentralerna öppna året om

Du vet väl att du alltid kan lämna ditt farliga avfall till miljöstationerna på kommunens tre återvinningscentraler i Trelleborg, Anderslöv eller Smygehamn? Här kan du också lämna ditt trädgårdsavfall, dina grovsopor, prylar för återbruk och hämta nya matavfallspåsar.

Du som driver verksamhet och företag ska vända dig till Sysavs avfallsanläggning i Trelleborg.

Mer information

Farligt avfall

Återvinningscentraler i Trelleborgs kommun

Sysav för företag