Farligt avfall-bilen i Trelleborg 5 april

Publicerad:

På tisdag är Sysavs Farligt avfall-bil på plats på Stortorget i Trelleborg för att ta emot farligt avfall.

Till Farligt avfall-bilen kan du lämna småelektronik, lampor och kemikalier. På tisdag 5 april finns bilen på Stortorget i Trelleborg.

Fotograf: Sysav

Efter ett tvåårigt uppehåll på grund av pandemin rullar Farligt avfall-bilen åter i kommunen. På tisdag 5 april mellan klockan 16.30 och 17.15 finns bilen på Stortorget i Trelleborg. Då har du möjlighet att komma till torget och kostnadsfritt lämna batterier, mobiler, lampor, lysrör, leksaker, nagellack och färg.

Sms-påminnelse

Farligt avfall är sopor som kan göra stor skada för miljö och hälsa om det inte sorteras och återvinns rätt. Om du har frågor om vad som räknas som farligt avfall och vad du ska göra med det kan du ställa dem på plats till Sysav.

Dagen innan Farligt avfall-bilen kommer till Trelleborg kan du få en påminnelse i mobilen. Tjänsten är gratis, start av prenumeration kostar som ett vanligt sms. Sms:a sysavtrelleborg till 71350.

Farligt avfall på återvinningscentralerna

Förutom till Farligt avfall-bilen kan du alltid lämna ditt farliga avfall till miljöstationerna på kommunens tre återvinningscentraler i Trelleborg, Anderslöv eller Smygehamn. Här kan du kostnadsfritt lämna hushållets grovavfall, trädgårdsavfall och farliga avfall. På samtliga återvinningscentraler kan du också lämna prylar till återbruk och hämta nya matavfallspåsar. På återvinningscentralerna i Anderslöv och Smygehamn kan du också köpa råkompostjord under odlingssäsong. Personalen hjälper gärna till att lasta på ditt släp.

Verksamheter och företag hänvisas till Sysavs avfallsanläggning i Trelleborg.

Mer information

Farligt avfall

Återvinningscentraler i Trelleborgs kommun

Sysav för företag