Extra stöd aktiverat efter hot om våld på skola

Publicerad:

Efter att en händelse med hot om våld på Västervångskolan inträffade på torsdagsmorgonen har stöd för både elever och personal aktiverats. Skolan följer kommunens rutiner för liknande händelser och kommer, tillsammans med polisen, att fatta beslut om eventuella ytterligare trygghetsskapande insatser framöver.


Skolan har vid två tillfällen under dagen informerat samtliga vårdnadshavare på skolan om händelsen. Enligt polisens bedömning har det inte förelegat någon direkt fara för någon elev i samband med händelsen, men polisen och skolan ser allvarligt på det inträffade med tanke på platsen och omvärldsläget.

Information om händelsen på polisens webbplats.

Med hänsyn till pågående utredning kommer kommunen inte att kommentera händelseförloppet ytterligare.

Polis fanns på plats under förmiddagen och skolan aktiverade stöd för elever. Bland annat har elevhälsopersonal varit ute i klasserna. Extra resurser i form av elevhälsoteam kommer att finnas på plats på skolan framöver för att stötta de elever som behöver det. För personalens del finns möjlighet att få stöd av företagshälsovården.

Skolledningen och förvaltningsledningen arbetar tillsammans med bland annat kommunens säkerhetsfunktion, polisen och andra verksamheter som gör bedömningen att det inte är farligt att vistas på skolans område.

Skolan fortsätter att arbeta aktivt med stödjande insatser utifrån händelsen. Tillsammans med polisen kommer skolan att fatta beslut om eventuella ytterligare trygghetsskapande insatser framöver.