Extra kultursatsning på särskilt boende och träffpunkter

Publicerad:

Kultur- och fritidsnämnden och socialnämnden gör gemensam sak och tar fram en extra kultursatsning för hyresgäster på särskilt boende och besökare på träffpunkterna i Trelleborgs kommun.

Hyresgäster på särskilt boende och besökare på träffpunkter får en extra kulturupplevelse med start nästa vecka. Lasse Sigfridsson eller Christina Lindberg kommer på besök.

Fotograf: Charlotte T Strömwall

Under perioden 29 september-6 oktober kommer ”Musikakuten” på besök.

Sätter guldkant på tillvaron

– Att sätta guldkant på tillvaron för våra äldre är viktigt. Förutom att vi arbetar för att ha Sveriges bästa måltidsupplevelse inom vård och omsorg kan vi nu i samarbete med kultur- och fritidsnämnden erbjuda kulturupplevelser utöver det vanliga, säger Venzel Rosqvist, ordförande i socialnämnden.

– Att vi kan erbjuda de äldre en sådan här upplevelse är stort och viktigt för oss. Jag är tacksam över samarbetet med socialnämnden i den här frågan, säger Thomas Nilsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Meriterade artister på besök

Musikakuten kommer att besöka kommunens särskilda boenden och träffpunkter. Det blir antingen Lasse Sigfridsson eller Christina Lindberg som förgyller med sång och musik. Lasse Sigfridsson var med och bildade Lasse Stefanz 1967 som han spelade med fram till 2012 innan en solokarriär tog vid. Christina Lindberg har hunnit med mycket sedan tiden i Lasse Stefanz där hon gjorde ett särskilt avtryck med ”De sista ljuva åren” som låg på Svensktoppen i 65 veckor.

– Det känns väldigt fint att vi kan erbjuda denna extra karamell, väl utnyttjade medel för att satsa på äldres hälsa. Kultur är hälsa, säger Annika Eriksdotter, enhetschef för allmänkultur i Trelleborgs kommun.

Satsningen genomförs med hjälp av statliga stimulansmedel som socialnämnden tilldelats.