Elever får frukost på Pilevallskolan

Publicerad:

Från och med denna vecka har alla elever på Pilevallskolan möjlighet att äta frukost på skolan innan dagens lektioner börjar.

Frukostprojektet på Pilevallskolan pågår under höstterminen 2021.

Fotograf: Nathalie Jeppsson-Klingelhöfer

– Vi har sett att flera av våra elever, av olika anledningar, inte har ätit frukost hemma innan de kommer hit till skolan. Därför ville vi erbjuda dem möjligheten att äta frukost här så att de får en bättre start på skoldagen, säger Alexandros Nikolaidis, biträdande rektor på Pilevallskolan.

Mycket att välja på till frukost

Alexandros Nikolaidis berättar att de första dagarna har ett femtiotal elever från förskoleklass och upp till högstadiet nappat på erbjudandet om frukost i skolan och han tror att fler elever kommer att börja äta skolfrukosten när ryktet sprider sig.

– Frukosten serveras innan skoldagen börjar och då kan eleverna välja mellan bland annat gröt, fil och smörgåsar. Ibland serverar vi även smoothies och vitaminshots.

För närvarande är Pilevallskolan den enda kommunala skolan i Trelleborg som serverar frukost till alla sina elever.

– Vår frukostservering är ett projekt som ska pågå terminen ut. Därefter görs en utvärdering av projektet där vi analyserar vilka effekter skolfrukosten har haft på elevernas välmående och studier, säger Alexandros Nikolaidis.