Dukningstävling spred ljus och glädje på boenden

Publicerad:

Vård- och omsorgsverksamheten i Trelleborgs kommun har som tradition att arrangera en dukningstävling i samband med nobelmiddagen. Årets upplaga vanns av avdelning 2 på Tullaboda i Anderslöv – mycket tack vare ett fint samspel mellan hyresgäster och personal.

Med det här bidraget vann avdelning 2 på Tullaboda i Anderslöv årets dukningstävling inom kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

Fotograf: Trelleborgs kommun

Dukningstävlingen är ett uppskattat inslag i vardagen för både hyresgästerna och personalen. Verksamheterna inom vård och omsorg kunde lämna in tävlingsbidrag genom att ta bilder på sin dukning i samband med nobelmiddagen samt skriva några rader om tankarna bakom dukningen.

En hyllning till naturen

Årets vinnare blev avdelning 2 på Tullaboda i Anderslöv. I ett fint samspel mellan hyresgästerna och personalen lät de naturen, deras gemensamma favorittema, komma fram i dukningen. Med granris på bordet, stjärnor gjorda av kaffefilter och silverkulor som påminde om stjärnhimlen skapades en riktigt fin stund tillsammans. En av hyresgästerna höll ett fint tal där han lyfte fram vikten av att vi alla ska vara rädda om naturen.

Totalt tävlade 14 bidrag. Bedömningskriterierna var: hållbarhet, kreativitet, individanpassning, hyresgästers delaktighet och helhetsintryck.

Motivering

Juryns motivering till det segrande bidraget: ”En festlig, vacker och vintrig dukning där hela planeringen har gjorts tillsammans med hyresgästerna. Man har på ett uttrycksfullt sätt beskrivit hur man både har tänkt på hållbarhet, kreativitet, individanpassning och hyresgästernas delaktighet.”

Kategorier