Digital Trygghetsvandring i Stadsparken

Publicerad:

Kommunens andra digitala trygghetsvandring kommer att fokusera på Stadsparken.

Stadsparken är en av Trelleborgs många parker.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Du som bor, arbetar eller på annat sätt verkar i Trelleborgs kommun ges möjlighet att lämna synpunkter och förslag på hur man kan öka tryggheten i Stadsparken direkt i din mobil, surfplatta eller dator.
Mellan den 9-25 februari kan du, via det digitala formuläret, lämna synpunkter om vilka platser i och omkring Stadsparken som upplevs som trygga eller otrygga och varför.

En trygghetsvandring är en metod som ger människor möjlighet att påverka miljön de lever och vistas i. Genom att undersöka exempelvis belysning, buskage, trafikstråk, skadegörelse, nedskräpning etc. kan man identifiera platser som upplevs otrygga och gemensamt föreslå lämpliga åtgärder.

Digital trygghetsvandring kompletterar de traditionella fysiska trygghetsvandringarna som kommun och polis utför årligen i utvalda områden. Med en digital vandring kan vi täcka ett större område och fler personer får möjlighet att ge sin syn på tryggheten i sitt närområde.

Att tänka på när du fyller i enkäten

Fokus för denna trygghetsvandring är Stadsparken och vi ber dig därför inkomma med synpunkter som rör Stadsparken och dess direkta närområde. Övriga synpunkter kommer noteras men inte inkluderas i slutrapporten.

En synpunkt per enkät. Du kan lämna flera synpunkter om olika kategorier såsom skadegörelse, belysning och trafik genom att öppna ett nytt formulär efter att du skickat in din föregående synpunkt.

Dina svar är anonyma. Det är inget krav att uppge personuppgifter som namn, personnummer, telefonnummer eller e-post för att delta i den digitala trygghetsvandringen. Det finns möjlighet att delge vissa uppgifter, exempelvis ålder, kön och e-post. Detta för att vi ska kunna genomföra en djupare analys och kunna återkoppla med resultatet direkt till dig som svarar, om så önskas.

Länk till enkäten

https://survey123.arcgis.com/share/8929c09bdb404ba6ab75035ab8ca9e36?portalUrl=https://gispublic2.trelleborg.se/portal