Dela med dig av dina minnen från pandemin

Publicerad:

Hur kommer invånarna i Trelleborg att minnas pandemin som drabbade hela världen under 2020-2021? Detta vill Trelleborgs museum ta reda på genom att uppmana alla som bor i Trelleborg att skicka in sin personliga berättelse till muséet. Minnena ska sedan samlas i en utställning och även bevaras för framtiden.

Johan, Oskar och Anton firar coronasäkert födelsedagskalas i trädgården.

Fotograf: Åsa Bill

En av dem som arbetar med projektet är Åsa Bill, förste antikvarie och etnolog på Trelleborgs museum. Hon vill få svar på om pandemin har förändrat livet för invånarna i Trelleborg, och i så fall på vilket sätt.

– Hur har livet påverkats i vardagen? Har man upplevt något konstigt eller sorgligt på grund av pandemin? Detta vill vi ta reda på och vi vill därför att alla i Trelleborg är med och skriver historia och blir en framtidens röst i arkivet, säger Åsa Bill.

Minnena kan berättas såväl i text som i bild eller film. De kommer sedan att sparas i Trelleborgs museums arkiv. Tanken är också att ett urval av berättelserna ska samlas i en utställning med temat Röster ur arkiven i samband med Arkivens dag i november.

– Vi ser verkligen fram emot att få ta del av alla berättelser, säger Åsa Bill.

Kategorier