De är vinnare av Näringslivspriset 2021

Publicerad:

Ett familjeföretag som med teknikens hjälp, smart klimattänk och hög kundservice ligger steget före. Så beskriver kommunstyrelsen Alfred Pedersen & son som vinner årets näringslivspris i Trelleborg.

Lars G. Olsson överlämnar Näringslivspriset 2021 till Mindaugas Krasauskas och Mads Pedersen i ett av företagets stora växthus i Trelleborg.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Vi är mycket stolta över att få motta detta Näringslivspris från Trelleborgs kommun. Vi är glada att få erkännande för vårt miljöarbete och vår framgång säger, Mads Pedersen och Mindaugas Krasauskas på Alfred Pedersen & son i Trelleborg.

Arbetsmarknadsnämndens ordförande, Lars G Olsson, besökte under fredagen företaget för att gratulera och överlämna priset.

– Att få dela ut det finaste priset till ett skickligt företag är alltid lika kul och en höjdpunkt för oss i Trelleborgs kommun. I år känns det extra speciellt när vi får dela ut det till Alfred Pedersen & son som imponerat år efter år med sin kvalitet och hållbarhetsinnovation inom grönsaksodling. Stort grattis!, säger Lars G Olsson.

Alfred Pedersen o son startade i Odense i Danmark och drivs idag i fjärde generation av Mads Pedersen. Tomatodlingen i Trelleborg är med sina 160 000 kvm Nordens största och man skördar 40 ton tomater per dag, året runt.

Näringslivspriset delas antingen ut till följd av speciella insatser och framgångar under året eller som belöning för många år av framgångsrikt företagande. Mottagaren ska på något sätt ha satt Trelleborg på kartan genom sitt företagande. Utmärkelsen kan gå till en enskild företagare eller ett helt företag.

Kommunstyrelsens motivering

”Familjeföretaget Alfred Pedersen & son har sedan starten byggt upp en stark och framgångsrik verksamhet i Sverige och Danmark med leveranser över hela Norden. Under de senaste åren har bolaget skördat stora framgångar. Med teknikens hjälp, smart klimattänk och hög kundservice ligger de steget före i sin bransch och visar föredömligt hur rätt satsning boostar både verksamhet och miljö.”

Tidigare vinnare av Trelleborgs kommuns näringslivspris

2020 – Protega AB

2019 – VA-gruppen

2018 – Qloss

2017 – Trelleborg AB