Dags för hämtning av trädgårdsavfall i hela kommunen

Publicerad:

Våren är här och med den startar Trelleborgs kommun säsongens hämtning av trädgårdsavfall för dig som abonnerar på tjänsten. Dags att kolla dina hämtningsdagar!

Nästa vecka startar Trelleborgs kommun säsongens hämtning av trädgårdsavfall. Tänk på att kontrollera att etiketten med adressuppgifter sitter på ditt avfallskärl - det är en förutsättning för tömning.

Fotograf: Trelleborgs kommun

Du som tecknat avtal med Trelleborgs kommun om hämtning av trädgårdsavfall erbjuds hämtning varannan vecka, totalt 18 gånger om året. Hämtningen utförs jämna veckor från vecka 12 till vecka 46, samt udda veckor från vecka 13 till vecka 47.

Kolla hämtningsdagarna på Mina sidor

Inför årets säsong har Trelleborgs kommun lagt om vissa av körturerna för kärltömningen. För dig som abonnerar på hämtning av trädgårdsavfall kan det innebära att du har nya hämtningsdagar. Alla abonnenter har fått information om förändringen i separat brev, men logga gärna in på Mina sidor för en extra koll på när ditt trädgårdsavfall töms.

Tänk på etiketten

Glöm inte att kolla att det sitter en etikett med adressuppgifter på kärlet för trädgårdsavfall. Etiketten behövs för att kommunen ska kunna tömma ditt kärl. Kontakta Trelleborgs kommuns kundtjänst om ditt kärl saknar etikett.

Bara komposterbart

Tänk på att bara lägga komposterbart material som växer i trädgården i kärlet för trädgårdsavfall, och att inte fylla det med mer än du själv orkar dra.

Hämtning av trädgårdsavfall

Kontakta Trelleborgs kommun

Kategorier