Vaccinationsbevis krävs vid kommunala arrangemang

Publicerad:

Från och med 1 december måste arrangörer av arrangemang som samlar publik på över 100 personer inomhus vidta åtgärder mot smittspridning av coronaviruset. Trelleborgs kommun har därför beslutat att kräva vaccinationsbevis vid kommunala arrangemang.

Närmast i tid är det Kulturskolans föreställning Alice i Underlandet den 9 december i Västervånghallen som påverkas av de nya kraven. Publiken kommer då att behöva visa upp ett vaccinationsbevis tillsammans med giltig legitimation vid entrén. Beviset kan vara digitalt eller i pappersformat.

Information om föreställningen Alice i Underlandet på Kulturskolans sidor.

Bevis eller åtgärder krävs

Enligt de nya kraven för arrangörer som regeringen beslutat om krävs antingen vaccinationsbevis eller andra särskilda smittskyddsåtgärder om publiken överstiger 100 personer. Arrangörer som väljer att inte kräva vaccinationsbevis måste se till att:

  • deltagarna har anvisad sittplats,
  • sällskap består av max åtta personer,
  • sällskap kan hålla ett avstånd om minst en meter till varandra.

– För att kunna ta emot så mycket publik som möjligt har vi valt att kräva covidbevis för personer över 18 år. Vi hoppas på publikens förståelse och ber om överseende med att det kan ta längre tid vid entrén för att komma in, säger Jörgen Flink, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Rekommendation till föreningar

Övriga arrangemang som arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen kommer att hanteras på samma sätt. Förvaltningen rekommenderar också föreningar och andra arrangörer att hantera sina arrangemang på samma sätt.

Trelleborgs kommun följer utvecklingen av covid-19 och coronaviruset. Kommunen agerar utifrån råd och riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.