Bostadsministern besöker Trelleborg

Publicerad:

Tisdagen den 16 augusti besöker Sveriges bostadsminister Johan Danielsson Trelleborg. Bostadsministern kommer att besöka olika delar i staden och flera av kommunens förvaltningar och bolag kommer att presentera verksamheter och utvecklingsplaner.

Besöket äger rum på tisdagseftermiddagen. Bostadsministern kommer att besöka området Malörten, där Trelleborgshem bygger nya hyreslägenheter. Husen byggs i underhållsfria material som ​​​tegel, betong och glas och kommer även få solceller på taken som är en del av Trelleborgshems miljösatsning.

Även ett besök på Kvinnojouren Söderslätt är planerat.

Dessutom kommer ministern att visas runt i hamnområdet, där Trelleborgs Hamn bygger om, samt ta del av planerna för Sjöstaden och Västra Sjöstaden i Trelleborg.

Ämnen som kommer att lyftas under dagen är bland andra att det skapas 7 000 nya bostäder i Trelleborg. Stadsomvandlingen kommer samtidigt att innebära att staden skyddas mot höjda havsnivåer. Översvämningsproblematiken är något som kommunen arbetar strategiskt med bland annat genom ett så kallat tematiskt tillägg till översiktsplanerna för staden. Ytterligare ett ämne att lyfta i sammanhanget är hur Sjöstaden kommer att miljöanpassas.

Bostadsministern

Sveriges bostadsminister Johan Danielsson är även biträdande arbetsmarknadsminister. Aktuella arbetsområden är bostäder och samhällsplanering samt arbetsrätt och arbetsmiljö, demokrati och mänskliga rättigheter.