Besöksrekord under årets biblioteksvecka

Publicerad:

Under årets biblioteksvecka slogs det publikrekord för både lunchföredrag och kvällsföredrag. Totalt lockade de olika programpunkterna nästan 750 personer under fyra dagar.

Allra populärast var samtalet mellan Lill Lindfors och Trelleborgs Allehandas reporter Lars Thulin. 174 personer kom för att höra dem prata om den folkkära artistens liv och karriär.

Samtalet mellan Trelleborgs Allehandas reporter Lars Thulin och artisten Lill Lindfors lockade så många åhörare att det blev publikrekord.

Fotograf: Michael Nordberg

Nästan lika många lyssnade på läkaren Henrik Widegren, känd från tv-programmet Fråga Lund, som roade med att presentera 7 000 år av medicinhistoria på 75 minuter.

När det gäller luncharrangemangen var det Mathias Strandbergs lunchföreläsning Skånska dialekter förr och nu som lockade flest åhörare. Med en publiksiffra på 120 personer slogs rekordet för lunchföreläsningar.

– Vi hoppades så klart att vi skulle få tillbaka publiken på den nivå som det var innan pandemin så därför är det extra roligt att vi dessutom slår rekord i år, säger bibliotekschef Michael Nordberg.

Biblioteksveckan innehöll totalt åtta olika föredrag. Kvällsföredragen drog totalt 508 besökare och lunchföredragen drog 230 besökare.