Behöver du hjälp med att boka tid för vaccination?

Publicerad:

Behöver du hjälp med att boka tid för vaccination eller har du frågor om vaccinering? På torsdag, den 23 september, kommer samhälls- och hälsokommunikatörer från Länsstyrelsen Skåne till Trelleborg för att erbjuda stöd.

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer erbjuder på uppdrag av Region Skåne personer i skånska städer hjälp att boka covid-19-vaccination. På torsdag väntar besök i Trelleborg.

Länsstyrelsen Skåne gör en informationsinsats i Trelleborg torsdagen den 23 september.

Fotograf: Länsstyrelsen Skåne

– Informationshubben kommer befinna sig på Söderslättsgymnasiet i anslutning till SFI klockan 10-13 och utanför City Gross klockan 13-16. Vi lämnar information om vaccination på flera språk och erbjuder stöd att boka covid-19-vaccination. Vi har möjlighet att boka tider även för dem som inte har mobilt bank-id. Våra samhälls- och hälsokommunikatörer talar arabiska, somaliska, dari och pashto, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Ökad vaccinationstäckning

Syftet med insatsen är att öka vaccinationstäckningen genom kunskaps- och informationsspridning om vaccination mot covid-19. Syftet är även att erbjuda stöd till de personer som inte har vaccinerat sig genom att hjälpa till att boka covid-19-vaccination.

– Det är viktigt att olika delar av samhället bidrar och därför är det värdefullt att kunna finnas även fysiskt på plats i olika delar av Skåne. Vi måste göra det enkelt för dem som inte nås på annat sätt och kunna bemöta olika frågeställningar mera personligt i dialog. Detta är ytterligare ett exempel på den goda samverkan Region Skåne har med många aktörer, nätverk, föreningar och organisationer. Tillsammans bidrar vi till att så många som möjligt kan vaccinera sig, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör Region Skåne.