Badhuset öppnas fullt ut för allmänheten

Publicerad:

Efter nästan ett och halvt år öppnas badhuset nu åter fullt ut för både allmänhet och föreningar. Öppettiderna kommer gradvis att utökas under tre veckor – under förutsättning att alla besökare håller avstånd och följer de allmänna råd som fortfarande gäller för alla, i hela samhället.

Nya 25-metersbassängen på Trelleborgs badhus.

Fotograf: Oliver Lazarevski

Under första veckan kommer badhuset att vara öppet för allmänheten tisdag-fredag klockan 13-18. Skolsimning sker på förmiddagarna och föreningsverksamhet i första hand på kvällarna.

Planen är sedan att under vecka 35 och 36 gradvis utöka öppettiderna för allmänheten tills badhuset åter har ordinarie öppettider.

Aktuella öppettider för badhuset.

Viktigt att följa råden

De kommunala verksamheterna, som babysim, simskola och vattengympa planeras starta vecka 36. För information om när föreningarnas simskolor och övrig verksamhet startar hänvisas till respektive förening.

En förutsättning för att planen för återöppning ska hålla är att alla som besöker badhuset följer aktuella allmänna råd. Det handlar bland annat om att hålla avstånd till varandra, vara noga med handhygien samt att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom. Det gäller alla, även dig som vaccinerats mot covid-19.

Stängdes i mars 2020

När badhuset nu öppnas igen är det första gången sedan pandemins utbrott i mars 2020 som alla delar av verksamheten är igång. Badhuset var öppet allmänheten under två månader i höstas, men varken relaxavdelning, bubbelpool eller bastu var då tillgängligt.

För att minska risken för smittspridning kommer antalet besökare i badhuset att vara begränsat.

Kategorier