Avtal klart med hotellhyresgäst i framtida kommunhuset

Publicerad:

Hemsö har tecknat hyresavtal med ett företag som ska driva hotell och konferensverksamhet i det planerade 16-våningshuset vid Hamngatan i Trelleborg. Sedan tidigare står det klart att Trelleborgs kommun ska hyra in sig på de fyra nedersta våningarna i huset.

Visionsbild för det framtida 16-våningshuset i kvarteret Herkules, vid Hamngatan. Byggnaden ska bland annat ska rymma nya lokaler för Trelleborgs kommun.

Fotograf: Hemsö

Ända sedan Hemsö köpte de aktuella fastigheterna 2019 har bolaget och kommunen samverkat med syfte att utveckla kvarteret. Uppförandet av ett 16-våningshus på platsen är en del av stadens förtätningsplaner, och kan ses som ett fysiskt startskott för kommunens vision om att staden åter ska möta havet. Kvarteret är utpekat som förtätningsområde i fördjupningen av översiktsplanen.

– Trelleborg växer och utvecklas och detta är ytterligare ett steg i den strategiska utvecklingen mot ett ännu attraktivare Trelleborg- att leva, verka och bo på. Samspelet med externa aktörer är en mycket viktig del i kommunens tillväxtresa, säger Mårten Olsson, tillväxtchef i Trelleborgs kommun.

Hemsö har nu tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Göteborgs Mini-Hotel AB som ska öppna hotell- och konferensverksamhet i huset. Byggnaden kommer även att rymma restaurang, spa-avdelning med utomhuspool, gym, takterasser och en skybar.

I samband med nybyggnationen kommer den gamla magasinsbyggnaden, Thelinska magasinet, att återbrukas och renoveras till ett konferenscenter och kafé. Thelinska magasinet kommer tillhöra hotellets lokaler.

‒ Det känns mycket roligt att Göteborgs Mini-Hotel har valt att expandera sin hotellverksamhet i vårt nya projekt. Behovet av logi förväntas öka i staden därför är vi glada över att vi nu har en hotelloperatör på plats, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Byggstart för 16-våningshuset är beräknad till tredje kvartalet 2022 och färdigställande till våren 2025.