Återöppning av äventyrsbadet försenas

Publicerad:

På grund av skador i bassängens ytskikt kommer badhusets äventyrsbad inte kunna öppnas denna vecka som planerat. Nu ska kommunen utreda skadornas omfattning.

Tanken var att äventyrsbadet, som varit stängt i drygt två månader på grund av underhållsarbete, skulle öppna igen den 23 maj. Men i samband med underhållsarbetet upptäcktes skador på bassängens ytskikt som gör att återöppningen försenas.

Kommunen har påbörjat en utredning för att kartlägga skadornas omfattning och bedöma kostnaden för att åtgärda problemen. Innan utredningen är klar finns ingen plan för när äventyrsbadet kan öppna igen. Övriga bassänger på badhuset påverkas inte av skadorna.

Bakgrund

För att säkerställa reningen av badvattnet ska bland annat filtren i tre av bassängerna bytas ut. Bassängerna måste hållas stängda medan arbetet pågår, vilket beräknas ta cirka tre månader per bassäng.

Rehabbassängen renoverades under vintern 2022-2023, och arbetet i äventyrsbadet startade vecka 12. Nya 25-metersbassängen planeras att renoveras sommaren 2023.