Ann Kajson Carlqvist ny ordförande för kommunstyrelsen

Publicerad:

Trelleborgs kommun har ett nytt kommunalråd. På måndagskvällen beslutade kommunfullmäktige att utse Ann Kajson Carlqvist till ordförande i kommunstyrelsen, vilket innebär att hon samtidigt får titeln kommunalråd.

Ann Kajson Carlqvist är ny ordförande för kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

– Det ska bli spännande och roligt att följa Trelleborg in i framtiden. Min vision är att vi inte ska tappa i tempo, utan fortsätta genomföra de demokratiskt fattade beslut som tagits sedan tidigare. Tillsammans kan vi göra Trelleborgs kommun till en fantastisk plats att bo och verka på, säger Ann Kajson Carlqvist.

I och med kommunfullmäktiges beslut blir Ann Kajson Carlqvist den första kvinnan som tar rollen som ordförande för kommunstyrelsen i Trelleborgs kommun. Hon efterträder Mikael Rubin som kommunalråd, efter att han den 4 februari i år lämnade alla sina politiska uppdrag i kommunen.

Se filmen på Youtube.
 

Vice ordförande åter på sin post

I enighet med kommunallagen har kommunstyrelsens vice ordförande Erik Lundström tillfälligt gått in som ordförande de senaste veckorna. Kommunallagen säger att vice ordförande automatiskt träder in om ordinarie ordförande väljer att lämna.

I och med fullmäktiges beslut att utse Ann Kajson Carlqvist till ny ordförande är Erik Lundström nu alltså åter vice ordförande.

Kommunfullmäktige fattade även beslut om en rad andra poster som Mikael Rubin lämnat. Bland annat valdes Ann Kajson Carlqvist som:

  • Ledamot och ordförande i Trelleborgs Rådhus AB
  • Ledamot och ordförande i valberedningen
  • Ledamot och ordförande i valnämnden