Allt fler grundskoleelever behöriga till gymnasiet

Publicerad:

Trelleborgs grundskoleelever fortsätter att prestera. Färska siffror visar andelen som är behöriga till gymnasiet ökat från 88,7 procent i fjor till nästan 90 procent i år.

Efter läsåret 2022/2023 och genomförd sommarskola är 89,8 procent av grundskoleeleverna i Trelleborgs kommun behöriga till ett nationellt gymnasieprogram. Det är en ökning från förra årets 88,7 procent.

– Det här är en fortsättning på de senaste årens positiva trend när det gäller gymnasiebehörighet.  Våra medarbetare gör ett fantastiskt arbete för att ge varje elev den ledning och stimulans hen behöver för att nå målen i skolan och utvecklas så långt som möjligt, säger Svenjohan Davidsson, förvaltningschef på bildningsförvaltningen.

– Det är glädjande att se att den positiva utvecklingen håller i sig och att andelen elever som uppnår gymnasiebehörighet fortsätter att öka, säger Ann Lundström, bildningsnämndens ordförande.

I de kommunala skolorna pågår ett systematiskt och långsiktigt arbete med att utveckla undervisningens kvalitet. Där ligger fokus på elevernas lärande och en undervisning som är tillgänglig för alla elever, i alla sammanhang.

Fortsatta utmaningar

Statistiken visar att matematikämnet fortsatt är en utmaning för att fler elever ska bli behöriga till ett nationellt gymnasieprogram.

– Att öka behörigheten i matematik är därför något som vi kommer fokusera på framåt, säger Svenjohan Davidsson.

Arbetet med analys av betygsresultaten fortsätter nu, både på skolnivå och övergripande i hela kommunen.