Bygga, Bo & Miljö

AB Trelleborgshem äger och förvaltar det allmännyttiga bostadsbeståndet i Trelleborg. Företaget har bostäder av skilda slag såväl i centralorten som i byarna.

I Trelleborg finns det inte någon kommunal bostadskö för hyres- eller bostadsrätter, men en kommunal tomtkö för den som är intresserad av att bygga hus. Här hittar du information kring att bygga hus, men också sånt som är bra att veta kring ditt boende.

Vi kan även bistå med information om privata tomter. Vi kan hjälpa er med t.ex. vem som äger viss tomt.

 • Vi håller rent 2017

  Håll Trelleborg Rent

  Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

 • Flytt av återvinningsstationen i Skegrie

  Återvinning av förpackningar sparar resurser

  På måndag, den 30 januari, flyttar återvinningsstationen i Skegrie till ny adress: Midsommarängen 2. Det tillfälliga bygglovet på Skegrie byaväg 1 har gått ut, och en ny plats har tagits fram tillsammans med Serviceförvaltningen i Trelleborgs kommun.

 • Ny avfallstaxa 2017

  Taxan för hushållsavfall höjs med 15 % från och med den 1 januari 2017. Förändringen kommer att synas på fakturan från Trelleborgs kommun som skickas ut i februari.

 • Om matavfallet är fastfruset i kärlet

  Matavfallet kan frysa fast i kärlet vintertid. Chaufförerna har ingen möjlighet eller ansvar att gå ut och ta loss fastfrusna påsar ur kärlet. Här är några tips för att undvika fastfruset matavfall.

 • Banta soppåsen i jul och nyår

  Lämna julgranen till återvinningscentralen. Då återvinns den som energi!

  Lämna förpackningar från julklappar, julpynt och julmat och även jultidningar/-kataloger i jul- och nyårshelgen i återvinningen. Det allra bästa är att äta upp julmaten och näst bäst är att lämna matrester i matavfallsinsamlingen. Då kan du njuta av julen fullt ut med gott miljösamvete!

 • En Köpfri dag - Europa minskar avfallet 2016

  Ge dig själv en Köpfri dag!

  Hur kan du bidra till att minska avfallet? Jo, genom att konsumera hållbart, återanvända och återbruka mer. Eller genom att ge dig själv en Köpfri dag! Känns det svårt? Kanske några frågor kan hjälpa dig att ta beslut innan du köper: