Bygga, Bo & Miljö

AB Trelleborgshem äger och förvaltar det allmännyttiga bostadsbeståndet i Trelleborg. Företaget har bostäder av skilda slag såväl i centralorten som i byarna.

I Trelleborg finns det inte någon kommunal bostadskö för hyres- eller bostadsrätter, men en kommunal tomtkö för den som är intresserad av att bygga hus. Här hittar du information kring att bygga hus, men också sånt som är bra att veta kring ditt boende.

Vi kan även bistå med information om privata tomter. Vi kan hjälpa er med t.ex. vem som äger viss tomt.

 • Vattenavstängning Granlunda 29 mars

  VA-avdelningen kommer onsdagen den 29 mars kl 14.30 att utföra ett akut arbete på vattenhuvudledningen i Granlunda vilket kommer att medföra avbrott i vattenleveransen i delar av Granlunda. Arbetet beräknas vara färdigt samma dag.

 • Trelleborg deltar i Save Our Ocean

  Lina Wedin Hansson, hållbarhetschef i Trelleborgs kommun, deltar under onsdagen i Save Our Ocean på World Maritime University. Sammankomsten är en del i arbetet för det globala målet 14 – hav och marina resurser.

 • Naturvårdsbränning

  Naturvårdsbränning på Dalköpinge ängar och Beddinge strandhed är planerad att ske nu under våren.

 • Sommarhämtning av hushållsavfall 2017

  Vi påminner dig som har sommarhämtning av hushållsavfall (vid fritidsbostad) att hämtningen börjar igen vecka 11 respektive vecka 12. Detta gäller även för dig som har Kärl 1 i det nya insamlingssystemet.

 • Vi håller rent 2017

  Håll Trelleborg Rent

  Varje vår deltar Trelleborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

 • Flytt av återvinningsstationen i Skegrie

  Återvinning av förpackningar sparar resurser

  På måndag, den 30 januari, flyttar återvinningsstationen i Skegrie till ny adress: Midsommarängen 2. Det tillfälliga bygglovet på Skegrie byaväg 1 har gått ut, och en ny plats har tagits fram tillsammans med Serviceförvaltningen i Trelleborgs kommun.