Nu kommer tåget! – tolv dagar kvar!

I 44 år har Trelleborg väntat men nu är det äntligen dags – den 12 december invigs Pågatågstrafiken på Trelleborgsbanan. Då blir det folkfest i två dagar i Trelleborg – med invigningar, underhållning, provapå-tåg, lucia och mycket mer i ett julskrudat Trelleborg.

 • Trelleborgs lucia besökte kommunens tyska vänorter

  Under helgen har luciakandidaterna från Trelleborg besökt kommunens vänorter Stralsund och Sassnitz. Traditionen att luciakandidaterna besöker vänorterna går långt tillbaka och är mycket uppskattat i Tyskland.

 • Flyttanmälan direkt till Skatteverket från årsskiftet

  Från och med 1 januari 2016 ska den som flyttar alltid göra flyttanmälan direkt till Skatteverket. Idag kan medborgare göra flyttanmälan via Svensk adressändring också men vid årsskiftet löper avtalet mellan Skatteverket och Svensk adressändring ut.

 • Chef och infart i kommunstyrelsen

  När kommunstyrelsen samlas till årets sista möte på onsdag, 2 december, är det flera stora frågor som står på dagordningen. Det första ärendet är rekrytering av en ny kommundirektör, en tjänst som Fredrik Geijer föreslås till.

 • Dieter Holtz årets lykttändare

  Det blev Sassnitz avgående borgmästare Dieter Holtz som fick äran att tända juleljusen i Trelleborg i år. Sedan 1980-talet får en person eller organisation hedersuppdraget, en ära som Dieter Holtz tackade för på inte mindre än tre språk.

 • Varning för stormbyar

  SMHI har gått ut med en klass 2 varning för stormbyar i Skåne. Sent söndag kväll och natten mot måndag räknar de med västlig vind med byar på 25-29 m/s.