Handlingsplan och planfrågor i kommunstyrelsen

En handlingsplan för mottagande av ensamkommande barn och unga - det är ett av ärenden som kommunstyrelsen ska ta ställning till när den samlas i morgon onsdag. Andra ärenden är förordnande av ordningsvakter till Centralstationen, ansökningar ur landsbygdsmiljonen och tillköp av busstrafik nästa år.

 • Fem år med Arbetsmarknad

  Jubileet firades med tårta

  På tisdagen firade Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg att man funnits i fem år. Under dagen kom mycket folk till lokalerna på Gasverksgatan för att lyssna på föredrag om verksamheten, äta tårta och mingla med andra besökare.

 • Mer Trelleborg i Almedalen

  Tisdagen den 5 juli blir verkligen Trelleborgs dag i Almedalen i Visby. På eftermiddagen arrangerar Trelleborgs kommun en rad seminarier med gemensam nämnare flyktingsituationen i höstas.

 • Flis ger flis

  Förra året gjorde Trelleborgs Fjärrvärme AB en vinst på 2,6 miljoner, medan omsättningen ökade med drygt sex procent till nära 65 miljoner kronor. Totalt finns idag 34 kilometer fjärrvärmeledningar i Trelleborg.

 • Bejublat spadtag i strålande sol

  Glada elever på Lillevång och Vannhögsskolorna.

  Solen lyste i kapp med hundratals glada elever på Lillevång och Vannhögsskolorna när det första spadtaget till största skolbygget togs på måndagsförmiddagen. Förväntan inför bygget var stort, men kanske inte lika stort som på vilken hemlig idol som skulle förstärka festkänslan denna dag…

 • Minoriteter i fokus

  Föreläsning om minoriteter.

  Sedan förra året är Trelleborgs kommun en del av det finska förvaltningsområdet i Sverige. För att öka kunskapen kring den nationella minoritetspolitiken i allmänhet och det finska förvaltningsområdet i synnerhet, ordnade Trelleborgs kommun häromdagen utbildning i ämnet.