Informationsmöte kring etableringsboende

Trelleborgs kommun är enligt lag skyldig att erbjuda boende till de personer som anvisas till kommunen från Migrationsverket. Av det skälet har kommunens serviceförvaltning tagit fram förslag på fyra olika tomter där man bedömer det möjligt att placera moduler för tillfälligt boende. Boendena är i första hand tänkta för ensamkommande barn och unga som kommunplacerats i Trelleborg.

 • Kommunens mentorskap fick Trelleborg AB att tända

  Trelleborg AB och Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun har tillsammans startat ett samarbete kring mentorskap för ensamkommande ungdomar i Trelleborg. Under onsdagsförmiddagen hölls första träffen mellan mentorer och adepter på Trelleborg AB:s huvudkontor.

 • Invigning av Jämställt Övre

  Invigning på Övre

  Häng med dj, mat och dricka. På fredag den 27 maj är det dags för invigning av den nya platsen på Övre.

 • 5-åringar i parad

  Först i paraden kom orkestern

  Mängder av råttor tågade på rad från Gamla Torg längs Algatan till Stadsparken under förmiddagen. Den årliga femårsparaden avslutades som vanligt i Stadsparken.

 • Daglig verksamhet håller öppet hus

  Socialförvaltningens LSS-verksamhet på dagcenter presenterar sina aktiviteter fredagen den 27 maj. Adressen är Klockaregatan 2 i Trelleborg och dörrarna är öppna 10.00-11.30 och 13.00-14.30.

 • Smart Matte

  Workshop i matte stod på schemat för alla åttondeklassare på Liljeborg, under måndagsförmiddagen. Pär Nershed var på beskök med sitt koncept Smart Matte och med sig hade han representanter från Trelleborgs näringsliv och kommunal verksamhet. Under några timmar skulle ett hundratal elever räkna matematik med verklighetsförankring.