Gammal buss blir som ny

Bussen är inte ny - men utseendet är helt annorlunda. Sedan några dagar tillbaka har bokbussen fått ett annat utseende. Det kommunalblå har bytts ut mot Bibliotekets logotype och för säkerhets skull har bussen också fått en stapel böcker klistrade på chassit.

 • Trelleborgs egen väg tema för konferens

  Trelleborgs kommun har valt att gå en egen väg när det gäller att ta hand om ensamkommande barn och ungdomar. Istället för vårdplan satsar Trelleborg på arbetslinjen. Här är det etableringsplaner som gäller, från första dagen i den nya hemkommunen. Om detta och mycket mer handlade den konferens som Trelleborgs kommun anordnar på fredagen.

 • Vårdelever som riksdagsledamöter

  På fredag samlas 349 gymnasieungdomar i Sveriges Riksdag i Stockholm. De kommer från olika skolor i hela Sverige för att under en dag jobba som riksdagsledamöter.

 • Fröträff i mars

  Trelleborgs fröförening träffas den 2 mars på Trelleborgs bibliotek. Besökare kommer att kunna låna frö och få odlingstips av fröföreningen när de kommer till bibblan.

 • Söderslättsgymnasiet får en kub för mänskliga rättigheter

  Nu kommer Raoul Wallenberg Academys succéprojekt Kubprojektet -Varje människa kan göra skillnad till Trelleborg. Med en 27 kubikmeter stor kub i stål ska eleverna på Söderslättsgymnasiet lära sig mer om de mänskliga rättigheterna via olika projekt och utställningar.