Eslöv avlastar Trelleborg

Också Eslövs kommun har hörsammat Trelleborgs vädjan och kommer från och med i morgon tisdag klockan 12 att ta emot trettio ensamkommande unga. Under den första veckan kommer personal från Trelleborg att ta hand om driften, därefter tar Eslöv över.

 • Stabilare läge i mottagandet i Trelleborg

  Ytterligare 94 ensamkommande barn och unga anlände till Trelleborg med färjorna från Tyskland under senaste dygnet. Totalt har 746 unga personer kommit de senaste tio dagarna. Detta till trots börjar Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen, och resten av den operativa staben att se en ljusning.

 • Landskrona hjälper Trelleborg

  Landskrona kommun har hörsammat Trelleborgs vädjan om transitboende och ställer upp med trettio platser redan från lördagskvällen. Tillsammans med 27 platser på Äspögården gör detta att Trelleborgs kommun för närvarande inte behöver använda sig av Serresjöskolans idrottshall för ensamkommande barn och unga.

 • Vellinge hjälper Trelleborg med transitboende

  På fredagseftermiddagen blev det klart att Vellinge kommun bistår Trelleborg med platser i transitboende. Det är den gamla idrottshallen i Västra Ingelstad som från och med i kväll kommer att inrymma ensamkommande ungdomar. Dessutom kommer Serresjöhallen att öppnas som transitboende på lördagskvällen.

 • Bygget av Trelleborg Centralstation tuffar på

  Trafikverket, Trelleborgs kommun och Skånetrafiken arbetar för fullt med att göra Trelleborgs nya centralstation till det modernaste resecentrat i Skåne.