Tåg, buss och bokslut i fullmäktige

På måndag, 27 april, samlas kommunfullmäktige till sitt aprilsammanträde. I vanlig ordning är det en lång lista med ärende som den kommunala riksdagen ska ta ställning till.

 • Fairtrade City-diplomeringen förnyad

  Trelleborg diplomerades som en Fairtrade City på nationaldagen den 6 juni 2014. Nu i dagarna har Trelleborg blivit omdiplomerade efter att verksamheten och resultatet har granskats.

 • Världspremiär för CV-automat

  Det begicks en unik premiär på Valengallerian på måndagseftermiddagen – världens första och enda CV-automat togs i bruk! Till det yttre påminner den mycket om forna tiders fotoautomater, men syftet är ett helt annat.

 • Fler familjehem sökes

  Nya familjehem sökes till barn som behöver placeras utanför sin familj. Trelleborgs socialförvaltning söker er som har tid över och känner engagemang för andra samt lever i en trygg och stabil livssituation.

 • Bygge påverkar trafiken på Järnvägsgatan ytterligare

  Arbetena med att anpassa Järnvägsgatan och området norr om Centralstationen för det nya resecentrat kommer med start från måndagen den 4 maj att påverka trafiken rejält. Då kommer bara ett körfält att vara öppet, och trafiken regleras med ljus.

 • Museet visar Jan Hemmels film om Botvid Kihlman

  Onsdag 22 april kl 18.30 visar Trelleborgs Museum Jan Hemmels film om Botvid Kihlman. Jan Hemmel är denna kväll på plats och tecknar ett varmt och innerligt porträtt av vännen Botvid Kihlman.