Träffpunkt Trelleborg bjuder in till hälsovecka

Publicerad:

Hjärt- och lungräddning, fysisk träning, sorgebearbetning och meditation. När nyinvigda Träffpunkt Trelleborg arrangerar en hälsovecka satsar man på ett brett utbud. Den 21-25 mars blir det både föreläsningar och prova på-aktiviteter.

Hälsoveckan är en påminnelse om vikten av att röra på sig även på äldre dar.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Mitt under coronapandemin bytte kommunens två träffpunkter för äldre namn. Akka i nordöstra delarna av tätorten blev Träffpunkt Trelleborg, och Gröningen i Anderslöv blev Träffpunkt Anderslöv. Då gjorde restriktionerna att de publika evenemangen fick begränsas eller ställa in, men nu slår man upp portarna på vid gavel. Träffpunkt Trelleborg bjuder in till hälsovecka mellan den 21 och 25 mars.

– Våra besökare får möjlighet att testa olika saker som främjar hälsan, men som de kanske inte skulle provat på egen hand. Tanken med temaveckan är att påminna om vikten av att röra på sig även på äldre dar, säger Jill Hansen, aktivitetssamordnare.

I programmet blandas föreläsningar och information med prova på-aktiviteter och utbildningar. Bland annat kan du testa meditation och avslappning, massagepistol och Feldenkrais.

Föreläsningarna handlar om sorgebearbetning och träning. Dessutom kommer kommunens folkhälsostrateger och personal från anhörigstöd för att tipsa och berätta om sina respektive verksamheter.

Alla som har årskort deltar utan kostnad. Vill man delta vid underhållning eller föredrag betalar man 20 kronor. Årskortet kostar 200 kronor och kan köpas på plats av volontärerna eller hos aktivitetssamordnaren.

Jill Hansen berättar att förhoppningen är att hälsoveckan ska bli ett årligt återkommande arrangemang. Och redan i höst planeras en annan temavecka.

– Då blir det trygghetsvecka, och utöver det firar vi 40-årsjubileum under en hel vecka i maj, säger hon.

Träffpunkternas sida på trelleborg.se.

Träffpunkterna på Facebook

Kulturgaranti för äldre