Stolta deltagare visade upp sina verk

Publicerad:

När daglig verksamhet bjöd in till öppet hus var det mycket stolta deltagare som visade upp – och sålde – sina verk. Samtidigt gav det besökare en inblick i arbetet som sker inom ramen för daglig verksamhet.

Deltagaren Birgitta visade upp saker som hon stickat själv. Christina (i mitten) och Eva (till höger) var imponerade av verken.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Inne hos gruppen Vattumannen slog Christina och Eva till direkt. Birgitta, som det stod på den egengjorda namnskylten, var den lyckliga försäljaren.

Gör sakerna själva

–  Jag har stickat den själv, sa Birgitta.

– Den är jättefin, sa Christina innan hon och Eva stoppade ner den blåfärgade katten i sin påse.

Helena och Malin var två av deltagarna som visade upp sitt arbete när daglig verksamhet höll öppet hus.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

I korridoren utanför satt deltagare från gruppen Backafall. På bordet fanns många fina saker till försäljning.

– Den här är jag mest stolt över, sa Helena och lyfte upp en påskkyckling.

– Jag har gjort de här Pokémonfigurerna, sa Malin och avslöjade att Pikachu är hennes favorit.

Individuellt och utifrån intresse

Inne hos Lejonet var det tydligt påsktema.

– Det här är första öppet hus sedan pandemiuppehållet. Våra deltagare har varit väldigt aktiva och jobbat med sina verk de senaste månaderna. Vi jobbar individuellt och utifrån deras intressen, sa stödassistenten Marina Pedersen som arbetat på daglig verksamhet i sju år varav de fyra senaste i Lejonet-gruppen.

Våra deltagare har varit väldigt aktiva inför öppet hus. Det berättade stödassistenten Marina, här inne hos arbetsgruppen Lejonet.

Fotograf: Niclas Ingvarsson

Skapa meningsfull sysselsättning

Daglig verksamhet är en sysselsättning för personer i yrkesverksam ålder som saknar förvärvsarbete, inte studerar och som tillhör personkrets 1 eller 2 enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Syftet med daglig verksamhet är att skapa en meningsfull sysselsättning och erbjuda den enskilde stimulans, utveckling och gemenskap.

Kategorier