Uppdatering: Strejk i tillagningskök avblåst

Publicerad:

Fackförbundet Kommunal har varslat om stridsåtgärder inom 132 kommuner, regioner och Sobonaföretag från och med den 18 april. I Trelleborgs kommun berörs tillagningsköken på Västervångskolan samt i Familjens hus.

Uppdatering 17:00: Strejken är avblåst

SKR bekräftade strax före klockan 17 på onsdagen att man kommit överens med fackförbundet Kommunal. Därmed är den strejk som Kommunal tidigare varslat om nu avblåst.

Sedan varslet meddelades har Trelleborgs kommun arbetat med att ta fram en plan för hur berörda verksamheter kan hantera en eventuell strejk. Varslet berör i nuläget två tillagningskök i Trelleborgs kommun; på Västervångskolan och i Familjens hus. Ytterligare ett antal verksamheter inom förskola, skola och särskilt boende påverkas av en eventuell strejk då de vanligtvis får sin mat helt eller delvis levererad från något av de två köken.

Trelleborgs kommun följer händelseutvecklingen och arbetar för att minska negativa konsekvenser. För att säkerställa att barn, elever och boende på särskilt boende kan få mat under en eventuell strejk, kommer verksamheterna att behöva göra vissa anpassningar. Anpassningarna ser olika ut beroende på vilka förutsättningar respektive förskola, skola och boende har.

Om strejken bryter ut kommer direkt berörda vårdnadshavare, boende och anhöriga att få information om hur kommunen hanterar situationen.

Information om strejken finns på SKR:s webbplats.