Pengar att söka i Kompetensfonden för samarbetsprojekt med Lunds universitet

Publicerad:

Digitala lösningar som möjliggör samverkan och bidrar till ett hållbart samhälle, det är vad som prioriteras i Kompetensfondens utlysning 2024. Till och med den 15 maj kan innovativa aktörer i näringslivet och inom akademin söka pengar för att utveckla sin idé – och Trelleborg.

Smarta lösningar för det digitala samhället

I Kompetensfonden avsätter Trelleborgs kommun årligen medel för forskning, samverkan och innovation, kopplat till Lunds universitet. Syftet är att stärka utvecklingen i kommunen och att bidra till en stabil kompetensförsörjning på lång sikt.

I årets utlysning avsätter Trelleborgs kommun 1 miljon kronor där projekt med fokus på det digitala samhället kommer att prioriteras. I utlysningstexten nämns till exempel lösningar som gör det enklare att dela tjänster, produkter och upplevelser, eller underlättar för mobilitet, gemenskap och närhet.

– Vi vill se smarta digitala lösningar som bidrar till kommunens vision om hög livskvalitet och en långsiktig hållbar tillväxt. Det kan handla om modeller för samverkan och att nyttja möjligheterna för delningsekonomi, eller nya mobilitetslösningar och servicefunktioner, säger Maida Engqvist, förvaltningschef i Trelleborgs kommun.[CM1] [BM2]

Samverkan mellan forskning och näringsliv

För att beviljas medel ur Kompetensfonden ska projekten vara en samverkan mellan forskare och innovatörer kopplade till Lunds universitet och privata eller offentliga aktörer i Trelleborg.

– Vi hoppas det finns aktörer med innovativa idéer som tycker det här låter spännande. Vi vänder oss både till de som redan finns i vår kommun, och till aktörer med intresse att etablera sig i Trelleborg, säger Maida Engqvist.

– Den som har idéer om hur digitalisering kan stödja samverkan eller bidra till ett hållbart och resurseffektivt samhälle är välkomna att presentera dem för oss!

Kontaktuppgifter och mer information om utlysningen 2024

Fakta Kompetensfonden

Kompetensfonden ska långsiktigt stärka kompetensförsörjningen, livslångt lärande och innovationskraften för Trelleborg, genom kontinuerlig samverkan med Lunds universitet. ​

Fonden ska stimulera samverkan mellan högre utbildning, forskning och lokalt näringsliv.

Ansökan till utlysningen 2024 är öppen till den 15 maj 2024.