Kommunen söker röstmottagare till valet 2022

Publicerad:

I september är det val till riksdag, region och kommun – och samtidigt en kommunal folkomröstning om infart till Trelleborgs Hamn. Genom att arbeta som röstmottagare kan du bidra till den svenska demokratin och samtidigt engagera dig i utvecklingen av samhället.

Som röstmottagare kan du dels jobba i en vallokal under valdagen söndagen den 11 september, dels i någon av förtidsröstningslokalerna veckorna före valdagen.

Som röstmottagare är du med och gör det möjligt för väljare i Trelleborgs kommun att utöva sin demokratiska rättighet – att kunna rösta i fria, hemliga och direkta val, säger Jörgen Flink som är kommunens valsamordnare.

Intresseanmälan och mer information

På kommunens rekryteringssida kan du läsa mer om vad uppdraget innebär, hur mycket du får betalt och vilka krav som ställs på dig som röstmottagare.

På samma sida kan du göra en intresseanmälan om att jobba som röstmottagare. Fyll i formuläret så hör kommunens valkansli av sig till dig.

Besök rekryteringssidan

Annika Eriksdotter har anmält sig som röstmottagare.

Fotograf: Trelleborgs kommun

– För mig är det ett ansvarsfyllt uppdrag att arbeta med valet och värna om demokratiprocessen, säger Annika Eriksdotter som kommer att jobba som röstmottagare.

Den 11 september är det val till kommun, region och riksdag. Samtidigt hålls en kommunal folkomröstning. Nu söker Trelleborgs kommun fler personer som vill arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen och/eller på valdagen.

Är du beredd att ta dig an uppdraget? Läs mer om vad arbetet innebär och gör din intresseanmälan på vår rekryteringssida.